Türk Telekom'un Türkiye'de ilk kez denemesini yaptığı Wi-Fi 6 testi sonucunda alınan hızın mevcut teknolojilere oranla 2.5 kat daha fazlasına erişildi.

Türk Telekom, Wi-Fi 6 standartını test edebilmek için Acıbadem'deki yerleşkesinde bulunan test laboratuvarını kullandı. Bu testle birlikte Türk Telekom, Türkiye'deki Wi-Fi 6 teknolojisini ilk kez başarılı bir şekilde test eden operatör oldu.

Türk Telekom'un testle ilgili yaptığı açıklamalara göre Wi-Fi 6 standartıyla alınan internet hızı 802.11ac'ye göre 2.5 kat daha yüksek oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Wi-Fi 6 teknolojisinin çok geniş bir alanda hizmet verebileceğini ve bu internet standartıyla internet bağlantı kalitesinin çok ciddi anlamda artacağını açıkladı.

Türk Telekom şimdi bu testin sonuçlarını değerlendirecek ve ilerleyen dönemlerde Wi-Fi 6 teknolojisinin yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaları yapacak.

Wi-Fi 6, daha yüksek internet hızı ve daha düşük gecikme vadediyor. Mevcut Wi-Fi standartı "802.11ac" olarak isimlendiriliyor. Wi-Fi 6'ysa "802.11ax" standartına sahip. Bu teknoloji, yüksek internet gücü gerektiren işlemlerde büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu işlemlerden bir tanesi de IoT teknolojileri. Wi-Fi 6 standartının düzenli olarak kullanılmasıyla birlikte geleceğin teknolojisi olan IoT teknolojisi de aktif olarak, sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Ayrıca Wi-Fi 6 teknolojisi, önceki internet standartlarına göre daha az enerji tükettiğinden, bu standartın kullanıldığı cihazlarda batarya kullanım tasarrufu da sağlanacak.(İLKHA)