Yurtiçinde ve yurtdışında birçok yardım faaliyetinde bulunan Umut Kervanı, 2019 yılında yaptığı kurban çalışmalarını hazırladığı bir raporla kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye’nin birçok ilinde ve dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışladığı kurban hisseleriyle binlerce aileye umut oldu. Umut Kervanı Vakıfı, 2019 yılında 31 bin aileye ulaştığını belirtti.

Yaptıkları kurban çalışmaları hakkında İLKHA’ya değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerden aldıkları kurban vekâletleriyle yurtiçinde ve yurtdışında kestikleri kurbanlardan elde edilen etleri on binlerce yetim ve muhtaç aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Kurtaran, "Umut Kervanı olarak başta ülkemizin dört bir yanında olmak üzere, Asya, Afrika, Yemen ve Filistin’de kurban kesmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu kapsamda Türkiye genelinde işbirliği yaptığımız Umut Kervanı Dernekleri ile aracı usulü yurtiçinde 150 büyükbaş, 2 bin 173 küçükbaş kesilerek paketlenen bu etler tespit edilen 24 bin 541 aileye dağıtıldı. Yurtdışında ise başta Afrika ülkeleri olmak üzere, Yemen’de açlık sebebiyle ölümle karşı karşıya kalan muhtaçlara, Arakan kamplarında kalan Müslüman kardeşlerimize, Filistin, Afganistan ve Bangladeş’te 710 kurban keserek 6 bin 330 ihtiyaç sahibi aileye et ulaştırdık." dedi.

Kurban vekâletlerini Umut Kervanı'na veren hayırseverlere kurbanlarının kesildiğini mesaj ve video yoluyla bildirdikleri belirten Kurtaran, kurban kesiminin yanı sıra yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce yetim çocuğa bayramlık alarak bayrama sevinçle girmelerine vesile olduklarını ifade etti.

Kendilerine kurban vekâleti veren hayırseverler de teşekkür eden Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Rabbim kendilerine ecirlerini kat kat versin. Kurban kesimi süresince ihlasla bize yardım eden, kesimden sonra da etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)