Kudüs'ün güneydoğusundaki Ebu Dis beldesinde faaliyet gösteren İslami gruplar, işgal rejimi zindanlarında açlık grevi yapan esirlere destek amacıyla bugünü öfke günü ve genel grev ilan etti.

İslami gruplar, dün gece yayınladıkları ortak bildiride, esir Huzeyfe Bedir ve esir İsmail Halef ile arkadaşlarına destek için işgalci siyonistlerle çatışma çağrısında bulundu.

Bildiride, 53 gündür açlık grevinde olan Huzeyfe Ahmed Bedir Halebiyye'nin Ramallah'taki Ofer Mahkemesi'nde yarın duruşmasının yapılacağı hatırlatıldı.

Ebu Dis beldesindeki İslami gruplar, Filistinlileri işgalcilere yönelik direniş eylemlerini ve gösterileri tırmandırmaya, işgalci siyonistlerle çatışmalara girmeye davet etti.

Gruplar ayrıca Batı Yaka'da, Gazze Şeridi'nde ve Filistin dışında esirlerle dayanışma için düzenlenen gösterileri desteklediklerini bildirerek, yarın Ofer Mahkemesi önünde gösteri yapma çağrısında bulundu.

Esir Huzeyfe Bedir Halebiyye ve esir İsmail Halef'e destek için kurulan eylem çadırının boş bırakılmamasını isteyen gruplar, esirlere desteğin bir görev olduğuna işaret edildi.

Bu arada, Filistinli esirlere destek için dün gece Ebu Dis beldesinde düzenlenen yürüyüşün ardından işgalci siyonistlerle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi. (İLKHA)