HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İstanbul’da etkili olan sağanak yağış sonrasında yaşanan selde mağdur olan Eminönü Yeraltı Çarşısı esnafını ziyaret etti.

17 Ağustos cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan ve bir anda sele neden olan sağanak yağış, Eminönü Yeraltı çarşısında bulunan esnafın ciddi manada maddi zarar etmesine sebep oldu.

Altyapının yetersiz olması sebebiyle yağış sonrası taşan rögarlar, yağmur suyuyla birleşerek su baskınına sebep oldu. Onlarca dükkânın bulunduğu Eminönü Yeraltı Çarşısı selden en çok etkilenen bölge oldu.

Sel sonrasında yapılan temizlik çalışması sonrasında dün itibarıyla açılan çarşıyı ziyaret eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunarak esnafın taleplerini dinledi.

Dükkân başına 100-150 bin lira zarar ettiklerini ve zararın yetkililerce karşılanması beklentisinde olduklarını belirten esnaf, böylesi bir durumun tekrar etmemesi adına yetkililerin biran önce gerekli önlemleri almalarını istedi.

Yaptıkları ziyaret sonrasında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Bugün bir heyetle birlikte Eminönü esnafını ziyaret ettik. Ziyarette esnafların sorunlarını dinledik. Birçok defa şiddetli yağmur yağdığında rögarların taşmasıyla su baskınları olmuş fakat bu sefer daha büyük sorun oluşmuş. Yağan yağmur değil, altyapıdan kaynaklı rögarların taşmasıyla su baskını oluşmuş. Esnaf, büyük zarar etmiş. Esnaf itfaiye ve AFAD’ın trafik yoğunluğu sebebiyle olay yerine geç geldiğini, dolayısıyla geç müdahale edildiğini söylediler. Esnafın neredeyse bütün ürünleri çöp olmuş. Esnaf, sel felaketinden sonraki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendilerini ziyaret ettiğini ve zararlarının karşılanacağına söz verdiğini bu sebeple beklenti içerisinde olduklarını dile getirdiler. Eksper çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

İstanbul’un, yoğun nüfusu kaldıramadığını ve çarpık yapılaşma, şehrin beton yığını haline gelmesinin yaşamı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Elibüyük, yaşananlardan ders çıkarılarak imar çalışmalarında buna göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)