İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Filistinli gençleri şehid etmesinin işgalcilerin kara siciline eklenen yeni bir cinayet olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, bugün yaptığı açıklamada, bu tür cinayetlerin ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın devam etmesinin bölgede patlamaya yol açacağını ifade etti.

Şehid gençlerin işgalcilerin zulmünün ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kurbanı olduklarını belirten Berhum, cinayetlerden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

Berhum, ablukanın en kısa sürede kaldırılması ve işgalcilerin Filistinlilere yönelik cinayetlerine son vermesi gerektiğini belirtti.

Hamas sözcüsü Gazze Şeridi'nde, Batı Yaka'da ve Kudüs'te Filistinli gençlerin yaptıklarının işgalci siyonistlerin cinayetlerine, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerine doğal bir misilleme olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü ayrıca Filistin halkının artan öfkesinin Batı Yaka'daki Yahudi işgal birimine bir tepki olduğuna dikkat çekti.

Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanua da işgalcilerin Filistin halkına yönelik aşırı güç kullanmaya devam ettiğini kaydetti.

El-Kanua, işgalci siyonistlerin 3 genci şehid edip bir genci yaralamasının vahşiliğini yansıttığını ifade etti. (İLKHA)