Geçtiğimiz günlerde Hakk'a yürüyen Mehmet Yavuz için "Şahidim, mazlumun yanında haksızın karşısındaydı" diyen Gazeteci Yazar Yakup Köse, merhum Mehmet Yavuz'u rüyada gördüğünü söyleyerek, Yavuz'un çok neşeli olduğunu ifade etti.

Star Gazetesi yazarı Yakup Köse, "Kurban Bayramı'nda vahşet" başlığı altında yazdığı bugünkü makalesinde 28 Şubat döneminde gördüğü işkenceler sebebiyle yakalandığı kanserle hayatını kaybeden merhum Mehmet Yavuz'a ayrı bir parantez açtı.

Merhum Yavuz için "Şahidim, mazlumun yanında haksızın karşısındaydı" ifadesini kullanan Köse, "Cenâb-ı Allah'tan Mehmet ağabeye rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemîl niyaz ediyorum. Geçen gece rüyamda Mehmet ağabeyle aynı sofra etrafında oturmuş yemek yiyorduk. Mehmet ağabey çok neşeliydi!" dedi.

"Kurban Bayramı'nda vahşet" başlığıyla yayımlanan makalenin tamamı şöyle:

Müslüman Anadolu halkının ruh köküne düşman güruhu, kurban ibadetimizle alâkalı safsatalarıyla baş başa bırakmak gerekiyor. Bu saatten sonra sarhoş kusmuğuyla uğraşacak halimiz yok; bırakınız, kusmuklarında boğulsunlar! Bizler, Rabbimizin emri fehvâsınca yalnızca O'na ibadet edip ve yalnızca O'nun adına kurban kesmeye devam edeceğiz. Müslüman olmanın güzelliğini, kendisine ibadet etmenin zevkini tattıran Allah'a (Celle Celâluhû) sonsuz hamdü senâlar olsun.

"Kurban Bayramı'nda yaşanmış gerçek bir vahşeti anlatacağım"

Kurban Bayramı üzerinden 'vahşet' ifrâzatını çiğneyenlere bugünkü yazımda Kurban Bayramı'nda yaşanmış gerçek bir vahşeti anlatacağım. Anlatmaktan öte hatırlatma diyelim, çünkü kendileri de 5 yıl önce yaşanan vahşetten pay sahibiler.

2014'ün Kurban Bayramı'nda 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları Diyarbakır sokaklarında fakirlere kurban eti dağıtıyorlardı. Şu an cezaevinde olan HDP'in eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokaklara dökülen Kürtçü faşistler de o dönem sokakları kesmişler, ordu içindeki FETÖ'cü unsurların yol vermesiyle de gemi azıya almışlardı.

"Sahne, zombileri anlatan bir film sahnesinden değil 2014'ün Diyarbakır'ından!"

Yasin ve arkadaşlarını fakirlere kurban eti dağıtırken gören Demirtaş'ın Kürtçü faşistleri onlara saldırır. Yüzlerce faşistin ellerinde çeşitli silâhlarla kendilerine doğru koştuğunu gören Yasin ve arkadaşları yakınlardaki evlere sığınır. Yasin'in sığındığı evin sahibi de Kürtçü bir faşisttir. Dışarıda gözleri kan bürümüş kadınlı erkekli vahşi kitleye Yasin'in evinde olduğunu haber verir. Vahşi andaval kitle evde tek başına yakaladıkları 16 yaşındaki Yasin'in ilk önce boynunu keserler. Daha sonra Yasin'i balkondan aşağı, leş yiyici akbabalar gibi sokakta bekleyen Demirtaş'ın vahşi andaval kitlesinin ortasına atarlar. Rabbine emaneti, O'nun emrini yerine getirirken teslim eden 16 yaşındaki Yasin'in mübarek vücuduna tekmeler, bıçaklar uçuşmaya başlar. Apo'nun "Yeniden yarattım" dediği Kürt faşist kadın bireylerden biri arabayla Yasin'in üzerinden geçerken diğer kadın bireyler de zılgıtlar eşliğinde "Yakın, yakın" diye zevk çığlıkları atarlar. Sahne, zombileri anlatan bir film sahnesinden değil 2014'ün Diyarbakır'ından!

Bu vahşette 16 yaşındaki Yasin Börü'yle birlikte Ahmet Dakak, Hasan Gökguz ve Riyat Güneş de şehid olur. Yusuf Er ise gazi.

"Vahşetten söz etmek isteyenler için Yasin Börü dava dosyası hazine!"

Vahşetten söz etmek isteyenler için Yasin Börü dava dosyası hazine! Aklınıza hayalinize gelmeyecek vahşet türlerini mezkûr dosyada bulabilirsiniz, başka yere bakınmanıza gerek yok.

Yasin Börü'yle birlikte, şehadetinin sene-i devriyesinde Eren Bülbül'ü de yâd edelim. 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon'da PKK'lılar tarafından şehit edilen Eren de 15 yaşındaydı!..

"Mehmet ağabey çok neşeliydi"

Rahmet: İnna lillâhi ve innâ ileyhi raciûn. HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ağabey perde arkasına geçti. 28 Şubat döneminde gördüğü işkenceler sebebiyle böbreklerinden rahatsızlanan Mehmet Yavuz ağabey, böbrek kanseri tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Şahidim, mazlumun yanında haksızın karşısındaydı. Cenâb-ı Allah'tan Mehmet ağabeye rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemîl niyaz ediyorum. Geçen gece rüyamda Mehmet ağabeyle aynı sofra etrafında oturmuş yemek yiyorduk. Mehmet ağabey çok neşeliydi!.. (Ramazan Casuk-İLKHA)