​Esma Biltaci'nin annesi Sena Abdulcevad, Rabia Katliamı'nın yıldönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, "Ey şehitlerimiz! Kanlarınızı Allah’a sunarak bedenlerinizi âlî cennetlere yükselttiniz." ifadelerini kullandı.

Esma Biltaci'nin annesi Sena Abdulcevad, 14 Ağustos 2013'te Rabia Meydanı'nda kızı ve binlerce kişinin şehadete erişmesinin yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Abdulcevad, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Allah, (azze ve celle) Esma ve arkadaşları için kendilerinden öncekiler gibi şehid olmayı yazmıştı. Ey Esma! Senin hikayen Ashâbu'l-Uhdûd'la başladı. Sen, o silsilenin halkalarından biriydin. Rabbimizin bizim için yazdığı şeye razı olduk. Ondan temennimiz bizim ayaklarımızı sabit kılmasıdır. Allah, işiten ve görendir ve bu bana yeterdir. Cennete ilk atıldığında dünya yorgunluğunun üzerinden gitmesi bana yeterdir. Ey şehitlerimiz! İzzetle ve gururla yüce anlaşmayı yüklendiniz. Kanlarınızı Allah’a sunarak bedenlerinizi âlî cennetlere yükselttiniz. Ey Esma! Sende ve senin gibi diğer şehitlerde Rabia gününde Allah’ın şu ayetinin tefsirini gördüm: Allah, kendi yolunda çarpışırken öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını, karşılığında cennet vermek üzere satın almıştır."

Rabia Katliamı

Cuntacı Mısır ordusu, 14 Ağustos 2013'de Rabia Meydanı'nda toplana darbe karşıtlarına saldırı düzenlemişti. Protestocuların çadırları, yaşadıkları alanlar, kullandıkları seyyar hastaneler ateşe verildi. Olağanüstü hal ilan eden askerler, katlettikleri insanların cesetlerini yok etmek için önce ezdiler sonra da yaktılar. Askerler muhaliflerin sığınmak için kullandıkları Rabia Camisi'ni yaktılar. Ardından içlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu 700 protestocu Kahire’deki Fetih Camii'nde bir gün boyunca esir kaldı. Bu direnişte sayıları tam bilinmese de binlerce insan hayatını kaybetti.

Katliamda Esma Biltaci de şehid oldu

Yine olaylarda İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma da keskin nişancılar tarafından katledildi. Şapkalı bir kişinin Esma'yı sarı çantayla işaretlediği, ardından keskin nişancının tetiğe basararak bölgeden uzaklaştığı anlar kameralara yansıdı.(Zeyd Varol- İLKHA)