Kesim sırasında görevliler hijyenik ortamda saç bonesi ve eldiven takarak etleri dağıtıma hazır hale getirdiler. Etler dağıtılmaya hazır hale getirildikten sonra daha önce tespit edilen yüzlerce yetim ve yoksul ailelere dağıtılmak üzere dağıtım ekipleri tarafında evlerinde verildi. Hayırseverlerin bağışladığı onlarca büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları kısa süre içerisinde kestikten sonra dağıtıma hazır hale getirdiler.

Yaptıkları bu hayır faaliyetiyle ilgili bilgi veren Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sabri Yıldırım; “Van Umut Kervanı olarak yaklaşık on beş yıldır kurban organizasyonu yapmaktayız. Bu yılda rabbim nasip etti bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu gün 15 tane büyük baş 22 tanede küçükbaş olmak üzere toplamda 37 kurbanlığımızı kestik. Bunları bugün içerisinde dağıtıma hazır hale getirip muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah’ın izniyle binden fazla aileye biz et yardımında bulunacağız. Bu vesile ile bütün İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

Öte yandan kurbanlarını Van Umut Kervanı derneğine bağışlayan hayırseverler bu organizasyondan memnun olduklarını ve herkesin bu şekilde kurbanlarını kesmelerini tavsiye ettiler.

Sedat Karatay / Van Olay