Peygamber Sevdalıları Vakfı , Kurban ibadetinin; yaratılışın gayesinden olan ve bütün insanlığın tabi tutulduğu imtihan sürecinden dersler çıkarılması için Allah’ın kullarına bahşettiği nimetlerden olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlandı. Yayımlanan mesajda, Kurban ibadetinin Hazreti İbrahim’in aile efradıyla beraber vermiş oldukları o büyük imtihanın her yıl bütün inananlar tarafından yeniden hatırlatılması ve bu imtihandan dersler çıkarılması için Allah’ın kullarına bahşettiği nimetlerden biri olduğu ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül tarafından okunan mesajda, kurban ibadetinin ehemmiyetine vurgu yapıldı.

Kurbanın kelime olarak "Allah’a yaklaşmak" anlamına geldiğini belirten Akgönül, “Hazreti Âdem’in yeryüzüne gönderilmesinden itibaren başlayan, Hazreti İbrahim ve oğlu Hazreti İsmail’in şahsında sembolleşen Kurban Bayramı, İslam’ın şiarlarından olan bir ibadettir.” dedi.

“Kurban ibadeti, Allah’ın kullarına bahşetmiş olduğu nimetlerden biridir”

Akgönül, “Kurban ibadeti; yaratılışın gayesinden olan ve bütün insanlığın tabi tutulduğu imtihan sürecinden, Hazreti İbrahim’in aile efradıyla beraber vermiş oldukları o büyük imtihanın her yıl bütün inananlar tarafından yeniden hatırlatılması ve bu imtihandan dersler çıkarılması için Allah’ın kullarına bahşetmiş olduğu nimetlerden biridir.” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nın Allah’a adanmak ve emrine tereddütsüz teslim olmak anlamına geldiğini hatırlatan Akgönül, “Kurban Bayramı, İbrahimî bir ruh ve şuurun, İsmailî bir teslimiyetin tecessüm ettiği günlerdir. Kurban, Allah’ın emrine şeksiz şüphesiz boyun eğip emrini yerine getirmektir. Allah’ın emrine İsmailî bir teslimiyet gösterip başını bıçağın önüne eğmektir.” şeklinde konuştu.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetini tekrardan tebrik ederiz”

6-8 Ekim Kobane olaylarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken HDP/PKK’liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik eden Akgönül, “Kurban Bayramı; İslam ümmeti olarak geçirmiş olduğumuz bu zor günlerin geride kalması için birlik ve beraberliğin öneminin yeniden anlaşıldığı günlerdir. Rabbimizden niyazımız sadece kendi rızası için kesilen bu kurbanların İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine hizmet edip dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan Müslümanları; zalimlerin, despotların zulmünden kurtarılmasına vesile kılmasıdır. Bu vesile ile bayram günlerinde kurban etlerini fakirlere dağıtmak amacıyla bu kutlu yolda yürüyerek canını Allah’a kurban eden Yasin Börü ve arkadaşlarını tekrardan yâd edip şehadetlerini de tebrik ederiz.” dedi.

Bayram süresince sünneti ihya etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Akgönül, “Peygamber Sevdalısı halkımızdan, Hazreti Peygamber’in bayram günlerinde göstermiş olduğu sünnet-i seniyyesine göre davranarak arefe gününün sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü gününün ikindi vaktine kadar sürecek olan teşrik tekbirlerini dillerinden ve kalplerinden eksik etmemelerini dileriz.” diye belirtti.

Akgönül, “Vakfımızın her bayram düzenlediği geleneksel bayramlaşma programına tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eder; bu mübarek günlerin, hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)