Haber Merkezi

Van’ın nüfusu en kalabalık ikinci ilçesi olan Erciş’te VASKİ’nin başlattığı altyapı hamlesi yıllardır yaşanan sıkıntılara son verecek.

Bilhassa kanalizasyon eksikliği bulunan mahallelerde İşletmeler Dairesi Başkanlığınca başlatılan altyapı çalışmalarında Van Su ve Kanalizasyon İdaresi İşletmeler Dairesi Başkanlığı ekipleri kendi öz imkanları ile halkın sıkıntılarını gidermek için çalışıyor.

Yeşilova ve Kışla Mahalleleri yoğunlukta olmak üzere Tekevler,Vanyolu, Örene,Latifiye, Çelebibağı, Aşağı Işıklı ve Beyazıt Mahallelerinde devam eden kanalizasyon hat yapım hizmetleri takdir gördü.

Yeşilova Mahallesinde beş yüz evin kanalizasyon evsel bağlantıları gerçekleştirilerek yıllardır çekilen sorunlara son veriliyor. Mahalle halkının da VASKİ ekiplerine büyük moral desteği vermesi ile hizmetlerin kısa sürede sonlandırılması hedefleniyor.

VASKİ işletmeler Dairesi Başkanı Yunus Durak ve VASKİ Kuzey Bölgesi Şube Müdürü Fırat Müftüoğlu çalışma alanlarını gezerek ekiplerle bir araya geldi.

Erciş VASKİ Kanalizasyon İşleri Şefi Okan Biçer’den detaylı bilgiler alan heyet, vatandaşlarla da görüşerek çalışmaların hayırlı olması dileğinde bulundu. Çalışma sezonu boyunca ekiplerin yoğunu mesai harcayarak projelendirilen kanalizasyon hat yapım işlerinin bitirileceği belirtildi.

Kışla Mahallesi Muhtarı Şahin Aliş, yapılan kanalizasyon hizmetinin büyük bir eksikliği giderdiğini söyleyerek, VASKİ ekipleri yoğun olarak çalışıyor. Bu mahallede yılların altyapı sorunu vardı, giderilmesi ile büyük hizmete kavuşuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.