AK Parti’den geçtiğimiz ay istifa eden ve yeni bir parti kuracağı öne sürülen Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başlattıkları çalışmaları devam ettirdiklerini duyurdu.

2001'de kurucuları arasında olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) bir ay önce istifa eden eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bir süredir gündemde olan yeni parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak, "parti kurma" ifadesini kullanmadan yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, “İnsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüğü ilkesini tavizsiz bir şekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.” ifadelerine yer veren Babacan, gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Geçen ay yaptığı istifa açıklamasının ardından çok sayıda kişinin destek olmak için talepte bulunduğu bilgisini de paylaşan Babacan, kısa süre içerisinde "temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu" oluşturacaklarını ifade etti. (İLKHA