Haber Merkezi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanırken Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para konusunda bilgilendirdi.

Daha önceden yaklaşan kurban bayramı ile ilgili vatandaşları hayvan hırsızlığı konusunda uyaran ve hırsızlık olaylarına karşı tedbirlerini artıran Jandarma ekipleri hayvan pazarlarına giderek kurban alışverişi yapan vatandaşlar ile kurban satıcılarını sahte para konusunda bilgilendirdi.

Van İl Jandarma ekipleri sorumluluk bölgesindeki mahallelerde vatandaşları sahte para konusunda dikkat etmesi gereken hususları içeren bilgilendirme amaçlı seminerler düzenledi.

Hayvan alışverişlerinde kullanılan paraların sahte olma ihtimaline karşı satıcılara broşür dağıtan Van İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma ekipleri, “Elinize sahte para veya çek geçtiğinde derhal 156 Jandarma İhbar Hattına bildiriniz. Tanımadığınız kişiler size çek vermek istediğinde, bankayı arayarak çekin doğruluğunu kontrol ediniz. Milli değerlerimizden biri olan Türk Lirası banknotlarımızı dikkatli ve özenli kullanınız. Kur değerini bilmediğiniz yabancı paralarla alışveriş yapmayınız” diyerek satıcıları ve vatandaşları uyardı.