Son günlerde silahlı saldırılarla sarsılan ABD'de, Times Meydanı’nda yaşanan egzoz patlamasını da silahlı saldırı sanan binlerce kişi korkudan ne yapacağını şaşırdı.

ABD’de son haftalarda onlarca kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıların ardından ülkedeki büyük şehirlerde güvenlik had safhaya çıkarıldı.

New York’ta, kentin en önemli turistik merkezlerinin arasında olan Times Meydanı’nda dün gece saatlerinde çok büyük bir silahlı saldırı paniği yaşandı.

On binlerce kişinin bulunduğu meydanda, bir motosiklette meydana gelen art arda gelen egzoz patlamasını meydana bulananlar silahlı saldırı zannetti.

Meydanda bulunan binlerce kişi yere yatıp, bilinçsizce ara sokaklara kaçarak kendilerini korumaya çalıştı.

Gece boyunca acil durumların bildirildiği 911 telefon hattına, Times Meydanında silahlı saldırı düzenlendiğini öne süren çok sayıda ihbar yapıldı.

Times Meydanı’nda görev yapan New York Emniyet Müdürlüğü’ne (NYPD) bağlı terörle mücadele timleri patlama sonrası alarma geçti. Polis, Times Meydanı’na takviye güçler gönderdi.

Kentin ünlü meydanında yaşanan silahlı saldırgan algısı sosyal medya hesaplarından da paylaşılınca korku daha da büyüdü. Times Meydanı’na çok sayıda takviye acil durum ekibi ve ambulans gönderildi.

Times Meydanı’nda silahlı bir saldırının olmadığı anlaşılınca, New York polisi meydanda ve meydana bağlı sokak ve caddelerde halka olayın bir silahlı saldırı olmadığını duyurdu.

Polis ayrıca sosyal medya hesapları aracılığıyla olayı bir motosikletin egzoz patlamasının yol açtığı belirtti. Meydanda endişelenecek bir durumun olmadığını ilan etti.

Yaşanan panik sırasında bir kaç kişinin yaralandığı belirtildi.

Geçtiğimiz gün, 24 saat içerisinde Teksas, Ohio ve Chicago'da silahlı saldırılar gerçekleştirilmiş, yaklaşık 30 kişi ölmüştü. (İLKHA)