İslami Direniş Hareketi (Hamas)'nin önde gelen liderlerinden Şeyh Ahmed Nimr Hamdan, 5 Ağustos Pazartesi günü Han Yunus kentinde kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Törende konuşan Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hamas ve direniş projesinin kurucularından ve temel direklerinden birine veda ettiklerini söyledi.

Heniyye, Şeyh Ahmed Nimr'in cesaretine ve samimiyetine övgüde bulundu ve merhumun her aşamada doğru yönü gösterdiğini ifade etti.

Cenaze törenine başta Hamas liderleri olmak üzere toplumun ve İslami Hareket'in önde gelen isimleriyle çok sayıda Filistinli katıldı.

Heniyye, "Gemi şu veya bu nedenle sarsılsa, Şeyh Ahmed Nimr gemiye yol gösteren pusulaydı. Zor zamanlarda hakkı haykırmaktan çekinmedi" dedi.

Şeyh Ahmed Nimr'in emaneti taşıyacak güçlü insanlar yetiştirdiğini ve üzerlerinde hakkı olduğunu bildiren Heniyye, merhumun hastalığına rağmen Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katıldığına işaret etti.

Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar da cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Şeyh Ahmed Nimr'e veda etmenin zor olduğunu, kendisiyle Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı istediklerini söyledi.

Hamas liderlerinden 80 yaşındaki Şeyh Ahmed Nimr Hamdan, 5 Ağustos 2019 günü öğle saatlerinde Han Yunus'ta tedavi gördüğü Nasır Hastanesi'nde dünyaya gözlerini yumdu. (İLKHA)