HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, ekonomide yaşanan kötü gidişat nedeniyle Muş esnafının kan ağladığını, birçok esnafın ise işyerini kapattığını belirtti.

Ekonomide yaşanan kötü gidişat nedeniyle Muş esnafı kan ağlıyor. Bazı esnaf işyerini kapatırken, bazıları da küçültmeye gidiyor. Kent merkezindeki işyerlerinin camlarında "kiralık dükkân", "devren satılıktır" ilanlarına sıklıkla rastlanılıyor.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte Muş esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Çarşı esnafını ziyaret eden Çağlayan, esnafın sorunlarını ve taleplerini bir bir not etti.

Ziyaretin ardında açıklamada bulunan Çağlayan, ekonomide yaşanan kötü gidişat nedeniyle Muş esnafının zor günler geçirdiğini söyledi. Birçok esnafın siftah etmeden işyerini kapattığını, bazı esnafların ise işyerlerinin üzerine "kiralık dükkan", "devren satılıktır" ilanları astığına dikkat çekti.

Kentte devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının yavaş ilerliyor olmasından dolayı esnafın ayrıca sıkıntılar yaşadığının altını çizen Çağlayan, halkın hizmeti için yapılacak her çalışmayı destekleyeceklerini, ancak yapılacak çalışmaların uzun süre esnafı mağdur etmemesi gerektiğini belirtti.

Çağlayan, "Esnafımız çok sıkıntılı bir zaman diliminden geçmektedir. Türkiye'de ekonominin yaşattığı sıkıntılar, özellikle küçük ölçekteki esnafı bitirme noktasına getirdi ve bitiriyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılara paralel olarak; son zamanlarda ilimizde 'kiralık dükkân', 'devren satılıktır' ilanlarına çok daha sık rastlıyor olduk." dedi.

"Esnafın işi yüzde 50 oranında düşmüş durumda"

Esnafın, işlerinin yüzde 50 oranında düştüğünden yakındıklarını dile getiren Çağlayan, şunları söyledi:

"HÜDA PAR il teşkilatı olarak esnafımızı ziyaretlerimizde esnaf, işlerin yüzde 50'nin üzerinde bir oranda düştüğünü söylüyor. İşyerlerini kapatmak zorunda kalanlar, işlerini küçültmeye yönelmek zorunda kalanlar, hatta ekonomik sıkıntılar sonucu bu memleketten gitmek zorunda kalan esnaflarımızla karşılaşıyoruz. Bütün bunlar hem ekonomik olarak bir sıkıntının var olduğunun hem de esnaf ve halkımızın ne kadar zor bir zaman sürecinden geçtiğinin açık göstergesidir."

"Kentte altyapı ve üstyapı çalışmalarının yavaş ilerlemesi esnafın sıkıntısını katlıyor"

Halkın faydasına olabilecek her işin arkasında ve destekçisi olacaklarını vurgulayan Çağlayan, kentte belediyenin devam ettirdiği altyapı ve üstyapı çalışmalarının yavaş ilerlemesinden kaynaklanan sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

"Böyle bir süreçte Muş Belediyesi, altyapı çalışmalarını kaldığı yerden başlattı ve çalışmalar devam ediyor." diyen Çağlayan, "Altyapı çalışmalarının başladığı günden beri Muş halkının, özellikle Muş esnafının ne kadar zor günler geçirdiğini ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşadığını en iyi bilen yine esnafımızdır. Bu anlamda belediyenin halka hizmet noktasında, halkımızın yararına yaptığı ve yapacağı her işin destekçisi olacağımızı belirtmek isterim. Fakat yapılacak olan çalışmalar, hele hele ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bu süreçte, eğer halkımızı, özellikle esnafımızı daha çok mağdur edecek ve telafisi zor veya telafi edilemeyecek sonuçlar doğmasına neden olacaksa, belediyenin, çalışmalarını hızlandırması veya gereken altyapıyı oluşturduktan sonra çalışmaya başlaması gerekir. Belediye, çalışmaları hızlandırmakla beraber halkın, esnafın en asgari düzeyde zarar görmesini sağlayacak çok daha mantıklı ve düzenli bir çalışma sistemiyle işe devam etmelidir." diye konuştu.

Son olarak kentte sürdürülen altyapı çalışmalarının ihtiyaç duyulan seviye ve performansta yapılmadığını düşündüklerini dile getiren Çağlayan, halkı daha fazla mağdur etmeden, belediyenin çalışmalara çok daha fazla mesai harcaması ve çalışmaları hızlandırması gerektiğinin altını çizdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA