El-Hayye yaptığı açıklamada; Filistin uzlaşısı, ablukayı kırma anlaşması ve Hamas'ın tavrı, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın son kararları ve benzeri birçok konuya değindi.

El-Hayye, ablukayı kırma anlaşmasının işgalcilerce gasp edilen hakların geri alınması mücadelesinin bir parçası olduğunu ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Halil El-Hayye, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehdit ve tehlikelere karşı koymak için milli birliği sağlamanın zaruri olduğuna dikkat çekti. Hamas'ın uzlaşıya hazır olduğunu bir kez daha hatırlatan El-Hayye, Fetih'in şartları ve engelleri yüzünden uzlaşı çabalarının yerinde saydığını kaydetti.

Öte yandan El-Hayye, Filistin Yönetimi'ne seslenerek, 2017'den bu yana Gazze Şeridi'ne uyguladığı yaptırımları kaldırma çağrısında da bulundu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın son kararlarının doğru yönde atılmış bir adım olduğunu ifade eden El-Hayye, Batı Yaka'da direniş güçlendirilerek, milli birlik sağlanarak ve güvenlik koordinasyonuna son verilerek kararların pratikte uygulanması gerektiğini söyledi.

Filistin Dışında Yaşayan Filistinli Âlimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Et-Tekruri, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle imzalanan anlaşmaları askıya almasının olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi'nin bu adımının ihtiyatla karşılanması gerektiğine işaret eden Et-Tekruri, Filistin Yönetimi'nin daha önce de bu tür kararlar almasına rağmen pratikte uygulamadığını hatırlattı. (İLKHA)