Haber Merkezi
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Van'ın Gürpınar ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 4 bin 28 km² lik yüzölçümü ile Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Van'ın Gürpınar İlçesinde Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekipleri hizmetlerini en uzak yerleşim birimine kadar götürerek mağduriyetleri gideriyor. Dağlık, engebeli ve uzak mesafelere rağmen kendi öz imkanları ile çalışmalarını sürdüren ekipler halkın sorunlarının giderilmesi için emek harcıyor.
Gürpınar İlçesinde VASKİ ekipleri bazen saatlerce yol alıp hizmet yerine ancak ulaşabiliyor. İlçede mahalleler arası mesafeler bazen iller arası mesafeleri bile aşabiliyor. Ekipler Gürpınar İlçesinden 85 km giderek Çatakdibi Mahallesine, 120 km giderek de Sıcak Su Mahallesine ulaşabiliyor.
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürlüğü Güney Bölgesi Şube Müdürlüğü ekipleri Gürpınar İlçesinde hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. VASKİ Güney Bölgesi Şube Müdürü Tevfik Ergenç, Gürpınar Şube Şefi Bülent Karakoyun’un idaresinde devam eden çalışmalar büyük takdir görüyor.
Ekipler Güzelsu Yaramış Mahallesinde büyük sorun teşkil eden su sorununu 500 metre yeni hat çekerek gidermeyi başardı. Aynı mahalleye bağlı Abdulcebbar Mezrasına da 300 metrelik yeni hat çekimi yapıldı.
Yolaşan Mahallesinde 200 metrelik, Merkez Çavuştepe Mahallesine de ise 100 metrelik su hattı yenileme çalışmaları bitirilerek hizmete alındı. Gürpınar Kırkgeçit Jandarma Karakolunun su sorunu da çözüldü. Karakol için 640 metrelik yeni su şebekesi hattı bağlantısı kısa zamanda bitirilerek su verilmeye başlandı.
Cumhuriyet Merkez Mahallesinin kanalizasyon baca yükseltme ve temizleme çalışmaları da başarı ile gerçekleştirildi. Trafikte sürücü ve yayalar için tehlike oluşturan bacaların yükseltilmesi ile asfalt altında kalan kapaklar yüzeye çıkarıldı. Tehlike arz eden ve tahrip olan bacaların yenilenmesi başarı ile tamamlandı.