Sedat Karatay - /Vanolay

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, HDP’li İpekyolu Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 8 kişinin görevine son vermesine sendika binasında yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, İpekyolu Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 8 kişinin işten atılmasını kınadıklarını ifade ederek, “İpekyolu Belediyesi’nde ekmeği için çalışan ve verilen bütün görevleri layıkıyla yerine getiren üyelerimizin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilmiştir. Yapılan bu haksızlığa karşı sendika olarak sessiz kalmayacağımızı buradan beyan etmek istiyorum. İşten çıkarılan işçiler sadece evlerine, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdindeydiler.”dedi.

“SÜRGÜN EDİLİP İŞTEN ÇIKARILDILAR”

Efeoğlu, “Sürgüne ve zabıta ekibine gönderilen arkadaşlarımız görev başında saldırıya uğramış hastahanede tedavi altındayken çıkış yazısı yazılmıştır. Bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl bir vicdandır. Bunu kamuoyunun ve Van halkının vicdanına bırakıyorum. Arkadaşlarımızın önce iş yerleri değiştirildi, baskılar uygulandı, ardından hiçbir geçerli sebep olmaksızın işten atıldılar. Seçimden önce haktan, hukuktan, insan haklarından, emekten, ekmekten, işten, aştan bahseden anlayış iktidara geldikten sonra söylediklerinin tam tersi hareketlerde bulunmaya başlamıştır. Hani sizin olmazsa olmazlarınız insandı, insan haklarıydı! Ne oldu, unuttunuz mu söylemlerinizi? Sözde zulümden, baskıdan şikâyet edenler, şimdi ne oldu da yönetime gelince şikâyet ettiğiniz şeylerin daha fazlasını yapmaya başladınız.” Şeklinde konuştu.

“HALK SİZİ HİZMET İÇİN SEÇTİ”

Halkın kendilerini hizmet için seçtiğine vurgu yapan Abdullah Efeoğlu, “Halk sizi hizmet için seçti, bu memlekete hizmet için seçti. Madem bu güne kadar yapılanlardan şikâyetçiydiniz; ayrımcılıktan, baskılardan, işten atılmalardan şikâyetçiydiniz, şikâyet ettiğiniz şeylere karşı yeni bir başlangıç yapsaydınız. Örnek olsaydınız, herkes sizi örnek alsaydı. Emekçileri işten atmanın, işyerlerinde huzuru bozmanın kimseye faydası olmayacaktır. Alın teriyle çalışan arkadaşlarımızın işten atılmalarına sebep nedir?

Haramsız çalışmak mı?

Hilesiz çalışmak mı?

Dürüstçe hizmet etmek mi?

Nedir?

Sebepsiz işten atmak neye, kime fayda sağlar?

Sayın başkan, 50 işçiyi ekmeğinden etmekle kime, neye hizmet etmektedir?

İnsanları işten atarak, ekmeğiyle oynayarak belediyecilik yapılamaz.

Belediye yönetiminden emeğin ve emekçinin yanında olmasını istiyoruz.

Bizim derdimiz sadece ve sadece ekmeğimiz, aşımız, çocuklarımızın rızkıdır. Elbette bizler de insan olarak bir partiye oy vermişizdir, ya da o günkü iktidar döneminde işe alınmışızdır. Eğer bu suç ise, o zaman evet biz suç işlemişiz, o zaman bu ülkede herkes aynı suçu işlemiştir.

Partizanca davranılarak insanların işine son verilmesini asla kabul etmiyoruz.

İşten atılan arkadaşlarımızın işe iadelerini istiyoruz.

Aksi durumda, HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir.

Bizleri bu gün yalnız bırakmayan sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, işçi kardeşlerimize VE burada bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Tekrar ediyoruz; üyelerimiz sahipsiz değildir. Onların yanındayız, haklarını savunacağız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verdi.