Haber Merkezi
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Başkale İlçesi merkezine su sağlayan isale hattını yeniliyor. Başkale İlçesinin İspiriz Dağlarından çıkan kaynak suyundan gelen içme suyu hattı zorlu mücadele ve ekiplerin büyük çabası ile değiştiriliyor. Kendi öz imkanları ile ihaleye çıkılmadan başlatılan çalışmada 3 bin 500 metrelik su hattının güzergahı değiştirildi. Kurum bu çalışma ile büyük tasarruf elde etti.

Daha önce yapılan isale hattının dağlık arazilerden geçmesi nedeniyle arızalara müdahalenin neredeyse imkansız hale geldiği ve personelin can güvenliği açısından da risk teşkil ettiği göz önüne alınarak yeni hat yol seviyesine indirildi ve tamamen yenilendi. Çalışmalara Çatak ilçesi ekipleri de destek verdi.

Bu amaçla başlanan çalışmalarda Başkale merkezine su sağlayan hattan dolayı meydana gelen arızaların önüne geçilerek hat güvence altına alındı. İlçenin yıllardır süren su sorunu ise bu çalışma ile giderildi.

Çalışmaların yapıldığı alana giden VASKİ İşletmeler Dairesi Başkanı Yunus Durak, Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç ve Başkale Şube Şefi Yeşim Bilicier yapılan zorlu çalışmayı yerinde inceledi. Ekiplere zaman zaman malzeme taşımasında yardımcı olan heyet çalışanlara çay ikram edip birlikte yemek yedi. Ekiplere göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür edildi. Mola sırasında bir araya gelen ekip birlikte resim çekti.

3 bin 500 metrelik hattın yapımını ihalesiz kendi imkanları ile gerçekleştiren VASKİ’nin bu çalışması ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

Ekiplerin zorlu arazi şartlarında yürüttüğü çalışmasının birkaç gün içinde bitirilerek ilçeye yeni hatta su verilmesi hedefleniyor.