Onlarca Yahudi işgalci, bu sabah terör çetesi askerlerinin himayesi altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yahudi işgalci grupların Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskından önce işgal polisi, bu sabah erken saatlerde Er-Rahme Kapısı Namazgahı'na girerek içerideki dolapları ve ahşap paravanları dışarıya çıkardı.

İşgalci siyonistlerin bu sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya giden yollarda kontrol noktaları kurduğu ve Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilerin kimliklerine kapılarda el koyduğu belirtildi.

İslami Vakıflar Dairesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, bu sabah 71 Yahudi işgalci, 8 Yahudi din okulu öğrencisi ve 6 işgal istihbaratı görevlisinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Ed-Dibs, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa avlusunda dolaştıklarını, provokatif tavırlar sergilediklerini söyledi.

Baskına katılan Yahudi işgalcilerden bazılarının Er-Rahme Kapısı Namazgahı ve Kubbetu's-Sahra karşısında ayin girişiminde bulunduğunu belirten Ed-Dibs, siyonist grupların daha sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıklarını ifade etti.

Bu arada, uluslararası hukuk profesörü Hanna İsa, terör çetesinin Kudüs'teki dini, tarihi ve kültürel mekânlara yönelik keyfi uygulamalarını kınadı.

Yahudileştirme faaliyetlerinin ve toprak işgalinin devam ettiğini söyleyen İsa, işgal rejiminin söz konusu uygulamalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. (İLKHA)