Cumhuriyet ve BirGün gibi bazı yayın organlarının geçtiğimiz gün vefat eden Mehmet Şevket Eygi hakkında attıkları "gerici" manşetler büyük bir tepki topladı.

Ünlü Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefatının ardından bir çok kesim, büyük bir değeri kaybetmenin acısını yaşarken Cumhuriyet ve BirGün gibi bazı yayın organlarının, konuyla alakalı yaptığı haberler büyük bir tepki topladı.

Söz konusu yayın organlarından Birgün Gazetesi, merhumun "Mehmet Şevket Eygi" olan ismini de bilmediğini açıkça göstererek "Gerici Yazar Mehmet Şevki Eygi öldü" başlığını attı.

Büyük bir birikime sahip merhum Eygi hakkında, sosyal medya üzerinden binlerce başsağlığı mesajı yayımlanırken Cumhuriyet, BirGün ve Sol Haber Portalı gibi medya organlarının yazar hakkında aşağılayıcı ifadeler kullanmaları, söz konusu İslami bir şahsiyet olunca ölüsüne bile saygı göstermediklerini bir kez daha ortaya koydu.

Konuyla ilgili sosyal medyadan hakaret dolu bir paylaşımda bulunan bir diğer isim ise Yazar Mine Kırıkkanat oldu. "Tam bir haindi, hindi, kanlı pazarın azmettiricisiydi. Ruhu kötü, fikirleri zehirliydi." sözleriyle içindeki kinini sosyal medya üzerinden yansıttı.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, söz konusu gazetelere sosyal medya hesabından, "Dünyanın altını üstüne getirseniz, bu iğrenç anlayıştan daha 'gerici' bir şey bulamazsınız...Mehmet Şevket Eygi, kimseye zararı dokunmayan, nezaket sembolü bir Müslüman idi. Adını doğru yazacak kadar bile tanımayan onursuzların bu sistematik kini, Türkiye’nin en büyük beka problemidir." sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti eski milletvekili Burhan Kuzu ise merhum Eygi'nin ölümünün ardından bazı gazetelerin "gerici" manşetleri attığını hatırlatarak, "Bu tamamen ahlaksızlıktır. Asıl gericilik, ömrünü ülkemize hizmet için geçirmiş, kültürlü ve nezaket timsali bir ilim adamının vefatını bu şekilde yorumlamaktır. Allah ıslah etsin. Çok yazık." yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Emre Bağce ise söz konusu medya organlarına tepkisini şöyle dile getirdi: "İnsanları gerici-ilerici diye kendince etiketleyip karşıtını üreten, ölen bir kimsenin ardından dahi aşağılayıcı dille toplumsal kutuplaşma tohumları eken veya bunu sürdüren bağnazlara lütfen itibar etmeyin. İnsanlık namına kışkırtıcılardan senden benden demeden uzak durun. Bağnazlık her yanı sarmış."

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan da "Bu ülkenin en zarif insanlarından birine vefatında bile 'gerici yazar' yaftasıyla bu kadar kinle ve nefretle yaklaştığınıza göre zaten ölmüşsünüz siz! İnsanlığınız ölmüş sizin!" diye belirtti. (İLKHA)