ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Türkiye'nin S-400 tedarikine ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, açıklamanın iki ülke liderinin G20 zirvesindeki görüşmelerinin içeriği ve ruhuyla bağdaşmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un dün Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedariki hakkındaki açıklamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün açıklamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmadığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, şunları söyledi:

"Türkiye'yi S-400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trump da G20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir. Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük. ABD'nin S-400 sisteminin F-35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık."

Aksoy, son olarak "ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)