​Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, bu yıl 85 ülkede kurban çalışması yapacak.

Yaklaşık 3 ay önce Almanya’da kurulan ve hızlı bir çalışmayla faaliyetlerine başlayan Avrupa Yetim Eli, Kurban Bayramı çalışmalarını dünyanın 85 ülkesinde gerçekleştirecek.

Yapacakları çalışmalar hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, bu sene "Kurbanlarınız mağdur ve yetimlerin sofralarında şükür duası olsun" sloganıyla kurban çalışmalarına başladıkları belirtti.

Ateş, "Avrupa Yetim Eli olarak başta Türkiye olmak üzere Asya, Afrika, Filistin, Balkan ülkelerinde Kurban çalışmalarımız olacak. Avrupa Yetim Eli, yaklaşık üç ay önce çalışmalarına başladı. Ramazan'da hayırseverlerin büyük teveccühüyle karşılaştık. Bu da bize daha fazla enerji ve çalışma azmi verdi. Bu doğrultuda şu anda Avrupa Yetim Eli olarak Afrika, Asya, Balkan ülkeleri, Filistin ve Türkiye olmak üzere yaklaşık 75 ülkede çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

"Senede bir defa et yiyen yetimleri görünce çalışma azmimiz artıyor"

Kurban programı dâhilinde Afrika’nın Tanzanya, Zanzibar ve Kenya ülkesinde temsilcilerinin bizzat çalışmalara katılacağını belirten Ateş, "Ayrıca Türkiye’de de temsilcilerimiz olacak. Kurban programımız yaparken önceden sahip olduğumuz tecrübelerimize dayanarak çalışma yapıyoruz. Ziyaretine gittiğimiz bazı ailelerin evlerine senede bir defa et girdiğine şahit oluyoruz. Bazen senede bir defa et yiyebilen yetimleri görüyoruz. Bunları düşündüğümüzde, hatırladığımızda çalışma azmimiz artıyor." şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nda kurban çalışması haricinde yetimler için giyim projesini de hayata geçireceklerini hatırlatan Ateş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kurban Bayramı'nda sadece kurban kesilmeyecek. Bizim olmazsa olmazlarımızdan olan yetim çocukları da unutmadık. İnşallah Kurban Bayramı öncesi Afrika’da yetim giyindirme ve gıda yardımı olacak. Ayrıca Türkiye’de yetim çocuklar mağazalara götürülerek giyindirilip bayrama sevinçli olarak girmelerine vesile olacağız. Buradan hayırseverlerimize de seslenmek istiyoruz. Avrupa’da izin sezonu olduğundan hayırseverlerimizin çoğu Türkiye’de izindeler. İzinde olsalar da bayramı unutmamalarını istiyoruz. Bağışlayacakları bir kurbanla belki kendilerine bir hayır kapısı açarlar. Mağdurlara, yetimlere de bir umut olurlar."

"Dünya genelinde yardım ağımızı oluşturmuş bulunmaktayız"

"Kurumumuz yeni olsa da gönüllü temsilcilerimizin yıllara dayanan tecrübeleri var." diyen Ateş, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Başka isimler altında faaliyet yaptık fakat şu anda yolumuza Avrupa Yetim Eli olarak devam ediyoruz. Afrika kıtasında 45, Asya’da 10, Balkan ülkelerinin hemen hepsinde, Türkiye’nin 75 ilinde, Filistin, Gazze ve Avrupa’yı da eklersek dünya genelinde yardım ağımızı oluşturmuş bulunmaktayız." (Nizamettin Aşkın-İLKHA