Yurtiçi ve yurtdışında birçok yardım faaliyetinde bulunan Umut Kervanı, 2019 yılı Kurban Bayramı çalışmalarına başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırmak için hazırlıklarını tamamlayan Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda "Kurbanlarınız Umut Olsun" sloganıyla çalışmalarına başladı.

Umut Kervanı'nın kurban çalışmaları hakkında İLKHA'ya bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut Kervanı olarak başta ülkemizin dört bir yanında olmak üzere, Asya, Afrika, Yemen ve Filistin'de kurban kesmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. "dedi.

İlahi bir emir olarak Rabbimizin, 'O halde Rabbin için namaz kıl, kurban kes.' ( Kevser-2) Ayet-i Kerimesi ile üzerlerine vacip olan kurban ibadetlerini yerine getirmek için Müslümanlar, ihlas ve heyecanla bayram gününü beklediklerini hatırlatan Kurtaran, "Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem), 'Âdemoğlu kurban kesme gününde, Allah (Celle Celalühü) katında kurban kesmekten daha sevimli bir amel işlememiştir.' ve 'Kurbanın kanı henüz yere düşmeden Allah (Celle Celalühü) tarafından kabul edilir.' Hadis-i Şeriflerindeki kurbanın faziletine dair müjdeler vermektedir. Bu müjdelere tüm Müslümanların mazhar olmasını temenni ediyoruz."diye konuştu.

"Bu yıl kurban bağış bedelini 900 TL olarak belirledik"

Kurtaran, "Hayırseverlerimizden gelen kurbanları kestikten sonra paylara ayırarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında yıl boyunca sofralarında et görmeyen yetimlerin, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban etlerini ulaştırarak bayramda yüzlerinin tebessüm etmesine ve sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Bu vesileyle hayırseverlerimize seslenerek kurban vekâletlerini iyilik kervanı olan Umut Kervanı'na vermelerini istiyoruz. Bu yıl kurban bağış bedelini 900 TL olarak belirledik. Yurdumuzun dört bir tarafında, hijyenik bir ortamda kurbanları keserek ve paylara ayırarak paketleyip daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi, yetim ailelere ve medrese talebelerine bu etleri ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz kurban vekâletlerini ve her türlü bağışlarını; banka hesaplarımızdan, www.umutkervani.org.tr sitemizden, online ödeme sistemiyle internet üzerinden ya da Umut Kervanı merkezlerimize gelerek makbuz karşılığında ödeme yapabilirler." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)