Haber Merkezi

Ülkemizde anne ve bebek ölümlerini azaltmada en etkili programların başında 2009 yılında uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir.

Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ve bebek ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmektir.
Bakanlığımız tarafından yürütülen Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri başkanlığında 14 Haziran 2018 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda paydaş kurum yetkilileri ile Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı düzenlenmiştir.
Toplantıda anne ve bebek ölümlerini azaltmaya yönelik, hizmet içi ve halk eğitimlerinden özellikle Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimleri ile sektörler arası işbirliğinin önemi vurgulanmıştır.
Toplantıya Van Cumhuriyet Savcısı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürüğü, Karayoları İl Müdürlüğü, Sosya Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlı, Belediyeler, İlçe Sağlık Müdürlükleri, İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı , Çocuk İzleme Merkezi, Sivil Toplum Kuruluşları ve İl Sağlık Müdürlüğümüz yöneticileri katılıştır.