Emniyet ve Jandarma 81 İlde Eş Zamanlı “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi ve Tek Dal Sigara Uygulaması” gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birimler tarafından “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi ve Tek Dal Sigara Uygulaması’’ gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite çağındaki çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak, korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, okullar çevresinde bulunan umuma açık yerleri denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulama yapıldı. Ayrıca okul servis araçları ve personeli denetlendi.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak 47 bin 995 personelin katılımı ile yapılan uygulamada; 23 bin 278 okul servis aracı denetlendi. Bu denetimlerde; 145 okul servis aracı trafikten men edildi.

Ayrıca; okul çevreleri ile öğrenci yurtlarına yakın alanlarda bulunan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. umuma açık yerlerde yapılan denetimlerde 14 bin 717 okul çevresi ile 34 bin 763 umuma açık yer kontrol edildi. 641 iş yeri hakkında idari işlem yapıldı.

Umuma açık yerlerde ve diğer alanlarda bulunan 366 bin 588 şahıs sorgulandı. Bu sorgulamalarda; toplam bin 147 aranan şahıs yakalandı. (İLKHA)