İmar barışında başvuru için 2 gün kaldığını hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başvurularda herhangi bir süre uzatımının söz konusu olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Belediyeler Birliğinin Meclis Toplantısı'nın ardından İmar Barışı'na ilişkin son bilgileri paylaştı.

İmar barışında başvuru için 2 gün kaldığını hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Başvurumuzu biliyorsunuz daha önce gelen talepler doğrultusunda iki kez uzattık. Son başvuru tarihimiz 2 gün sonra. 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi.

"10 milyon kişi imar barışından faydalandı"

İmar barışından şu ana dek 10 milyonu aşkın vatandaşın faydalandığını kaydeden Bakan Kurum, "En fazla başvuru gelen iller arasında İstanbul'umuz 1 milyon 747 bin başvuruyla, İzmir'imiz 811 bin 452 başvuruyla Ankara'mız da 469 bin başvuruyla üçüncü sırada yer alıyor." şeklinde belirtti.

"19 milyar 300 milyon lira gelir elde edildi"

Bu düzenlemeyle şu ana kadar yaklaşık 19 milyar 300 milyon lira gelir elde edildiği bilgisini paylaşan Kurum, söz konusu düzenlemeden vatandaşın yüzde 90 oranında faydalandığını vurguladı.

Son 2 gün uyarısı

Düzenlemeden faydalanmak isteyen vatandaşlara son 2 gün uyarısında bulunan Kurum, "Bu son iki günü iyi değerlendirerek başvurularını yapıp 30 Haziran'a kadar da başvuru bedellerinin ödenmesi kaydıyla imar barışı sürecinden faydalanacaklar." diye konuştu.

"Kaçak yapılara geçit yok"

Bu süreçte kaçak yapılara da geçit verilmeyeceğinin altını çizen Kurum, Türkiye genelinde 2 binin üzerinde kaçak yapı tespit ettiklerini belirterek gerekli işlemlerin kararlılıkla yapıldığını ifade etti. (İLKHA)