Sedat Karatay –Kasım Keklik /Vanolay

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Van Kalesi Piknik Alanı'nda kitlesel bayramlaşma töreni düzenlendi.

Düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu ülke genelinde olduğu gibi Van'da da Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Bayramlaşma programına, HÜDA PAR Van İl Başkanı Fevzi Doğan, platform yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üye ve gönüllüleri katıldı.

Tekbirler eşliğinde büyük bir sevinçle bayramlaşan halk, manevi bir atmosfer oluşturdu.

Bayramlaşma programında yapılan açıklamada, “ Mümin şunu bilir ki hayatı ibadet içindir. Sevinci üzüntüsü oturması kalkması her hareketi rıza-i ilahi içindir. Ramazan bayramını kimisi tatil veya günü boşa geçirerek değerlendirir. Ramazan bayramını kimisi de sadece nefsi arzu ve isteklerinin peşine koşarak değerlendirir. Ama mümin bilir ki Ramazanda, Ramazan bayramı da aynı şekilde bir ibadet, bir şükür, bir kardeşlik günüdür. İşte bu şuurla bizler buraya geldik. Bizler biliyoruz ki bizlerin sevinci de üzüntüsü de Allah rızası için olmalıdır. Bu gün dünyanın dört bir yanında bayram yaşanıyor. Ama maalesef şahit oluyoruz ki bayramları bize zehir etmeye çalışanlar yine boş durmuyorlar. Bizler her şeye rağmen Allah’ın bize ihya ettiği bu güzel günleri idrak etmenin peşindeyiz.” Denildi.

Bayramlaşma programında konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, bayramlaşma etkinlikleriyle birbirine uzak olan Müslümanları bir araya getirip onları kucaklaştırmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da geleneksel Bayramlaşma programı düzenlediklerini belirten Karabulak, "Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü olarak her yıl geleneksel olarak bayramlaşma programlarını düzenliyoruz. Bu yıl da Allah'u Teâlâ tekrar bizi bir bayrama yetiştirdi. Bu sebepten dolayı Peygamber Sevdalıları üye ve gönülleri olarak Van Kalesi'nde bayramlaşma programını düzenlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Müslümanların kutsal günleri olan bayram günlerini bazı örgütlerin hazmedemediğine dikkat çeken Karabulak, halkın bu gibi etkinliklere katılması örgütlerin hevesini kursağında bırakacağını söyledi.

Karabulak, "Buradaki asıl gaye uzun süre birbirini görmeyen Müslüman kardeşlerimizin bu vesileyle biraraya gelip muhabbetlerini ziyadeleştirmektir. Malumunuz özellikle coğrafyamızda ve bölgemizde bayramların huzurunu kaçırmaya çalışan, bayramları bayram yapmaktan çıkarmaya çalışan malum örgüt, her ne kadar çabalasa da, gayret sarf etse de elhamdülillah Müslüman halkımız bu gibi etkinliklere iştirak ederek, bunların heveslerini kursaklarında bırakacaktır." diye konuştu.

Bayramlaşma programı, İTTİHAD âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş'ın okuduğu duayla son buldu.