İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "ABD'nin düşmanlığı ve bazı Arap liderlerinin ihanetinin nedeni direniştir." dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İmam Humeyni'nin 30'uncu vefat yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "ABD'nin düşmanlığı ve bazı Arap liderlerinin ihanetinin nedeni direniştir." ifadelerini kullandı.

"İmam'ın en büyük özelliği 'Direnişçi' olmasıydı. O, hiçbir tağutun ve sorunun karşısında teslim olmadı." diyen Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "Birçokları mücadele yolunda yorgun düşerken, İmam hiç yorulmadan yoluna devam etti. İmam, mücadele ve direniş dolu hayatıyla birçok Kur'an ayetini hayatında tatbik etti ve onların mazharı oldu. İmam yolunu seçti ve bu yolda yılmadan ilerledi. Onun yolu Allah'ın dinini hâkim kılmaktı. O, ilahi tevfike ulaştı. Engelleri tek tek aştı. İmam, 'Ne kimseye zulmederim ne de zulmedilmesine müsaade ederim.' anlayışına sahipti. İran'da kurulan İslam Cumhuriyeti'nin bu anlayışa sahip olması zorba emperyalist devletleri rahatsız etti. Böylece İran'a daha ilk günden düşmanlık yapmaya başladılar. İmam, daha ilk günden Direniş ve Hedefe Kilitlenme ilkesini gündeme getirdi. Bu direniş İran'ın sınırlarını aştı. Bununla birlikte biz diğer ülkelere inkılabı ihraç etmiyoruz. Biz bu Kudüs Günü'nde diğer ülkelere Kudüs Günü yürüyüşleri yapın mı dedik? Bunu kendi istekleriyle yaptılar." şeklinde konuştu.

"Amerika'nın zulüm politikası ve ABD ile takipçileri, Filistin meselesini yatıştırmaya çalışırken; Kudüs Günü etkinliği dünyanın 100 ülkesinde İmam Humeyni'nin anısına gerçekleşti." diyen Ayetullah Hamaney, "ABD’nin kötü düşmanlıklarını ve bazı Arap liderlerinin ihanetlerini de biliyorsunuz. Böyle bir durumda değerli İmam Humeyni’nin etkisi, Kudüs meselesinin 100'den fazla ülkede gündemde olmasına neden oluyor. Günümüzdeki direniş cephesi güçlü bir cephedir. Onlar başarısız olmamızı ve vazgeçmemizi istiyorlar. Teslim olup ellerimizi kaldırmamızı istiyorlar. Bunları yapmadığımız için düşmanlık ediyorlar. Amerikalılar nereye adım atarlarsa atsın ya savaş ya da fitne ve sömürgecilik başlamıştır. Amerikalıların adımları uğursuzdur. Nasıl davranacağımızı ve işimizi kendimiz iyi biliyoruz." dedi. (İLKHA)