Ramazan Bayramı tatilinin ilk 5 gününde Türkiye genelinde meydana gelen yüzlerce kazada 42 kişi hayatını kaybetti, 336 kişi de yaralandı.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk 5 gününde Türkiye genelinde meydana gelen kazalarda 42 kişi hayatını kaybederken 336 kişi de yaralandı.

Yapılan trafik denetimleri ve alınan önlemlere rağmen bayram tatilinin ilk gününden bu yana yüzden fazla trafik kazası meydana geldi.

Bayram tatilinin ilk günü olan cumartesi; İstanbul, İzmir ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu 22 ilde 30'dan fazla trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybederken 96 kişi de yaralandı.

Pazar günüde 12 ilde meydana gelen 23 kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi de yaralandı.

Arefe günü; 18 ilde yaşanan 28 trafik kazasında 11 kişi yaşamını yitirdi, 69 kişi de yaralandı.

Bayram günü gününde 9 ilde meydana gelen 11 trafik kazasında 2 kili öldü, 44 kişi de yaralandı.

Bayramın ikinci gününde ise, 3 ilde meydana gelen 3 kazada 25 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığından "trafik kazaları" uyarısı

İçişleri Bakanlığı, bayram tatilinin son günleri olan 8-9 Haziran 2019 Cumartesi ve Pazar günleri tatil dönüşü nedeniyle karayolu güzergahlarında aşırı yoğunluk olacağını sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi ve toplum olarak hepimizi derin üzüntüye boğan can kayıplarının yaşanmaması için alınmış olan tüm trafik tedbirlerinin yanında, vatandaşlarımızın, dönüş ve seyahat planlamalarını, nerede dinleneceklerini, nerede mola vereceklerini, trafik yoğunluğunun artacağı bu tarihleri dikkate alarak yapmalarını, kazaların varış yerine yakın mesafelerde meydana geldiği dikkate alınarak, varış noktasına yaklaşıldığında yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını ve kısa aralıklarla mola (2 saatte 10 dakika) vermelerini, aşırı hızlı ve yorgun/dikkatsiz araç kullanmama, takip mesafesine uyma, yol kenarlarında ve tesis girişlerinde yol üzerine park veya duraklama yapmama gibi kurallara titizlikle uymalarını, araca (otobüsler dahil) bindikleri andan itibaren muhakkak emniyet kemerlerini takmalarını, 'Kırmızı Düdük' ve 'Dikkat Sizden Karne Bizden' kampanyası çerçevesinde, aşırı hız, emniyet kemeri, cep telefonu kullanmama ve yayaya yol verme konusundaki çocuklarımızın uyarılarını dikkate almalarını, kendileri, sevdikleri ve ülkemiz adına önemle rica eder, tüm vatandaşlarımıza 'kazasız' dönüş yolculukları ve iyi bayramlar dileriz."(İLKHA)