Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin bağışlarıyla Nijerya'nın Lagos şehrinde iftar yemeği verdi.

Avrupa Yetim Eli, '2019 Ramazan' ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika'da bulunan Nijerya ülkesinin Lagos şehrinde yetimler ve öğrenciler ile ebeveynlerine iftar yemeği verdi.

Merkezi Almanya'da bulunan ve kısa süre içinde Avusturya, Balkan Ülkeleri, Danimarka, Fransa, İsviçre, İsveç, İtalya, Kanada ve Türkiye gibi birçok ülkede temsilcilikler oluşturan Avrupa Yetim Eli, dünyanın birçok yerinde yaptığı hayır çalışmalarıyla takdir topluyor.

Daha önce giyim ve gıda yardımları gibi hayır çalışmalarında da bulunan Avrupa Yetim Eli, Lagos'a bağlı Itele Ogun State semtinde Ossendorf ile Bilderstöckchen bayan hayırseverler ve Selahattin Buyankara ile çevresindeki hayırseverlerin katkılarıyla iftar yemeği verdi.

İkindi namazının ardından Itele Ogun State semt meydanında kurulan dev kazanlarda yemekler pişirilip hazırlandı. Okunan akşam ezanın ardından iftar yemeği öncesi kadın erkek, çocuk yaşlı herkes toplu bir şekilde camide cemaatle namaza kıldıktan sonra meydanda kurulan yer sofrasında oturarak oruçlarını açıp yemeklerini yediler.

İftar yemeğiyle ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Cahit Ataş, "Avrupa Yetim Eli olarak '2019 Ramazan' programı dâhilinde Afrika'nın Nijerya ülkesinde iftar programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu iftarı veren Köln ve çevresindeki bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bu yetim, mağdur ve kimsesiz çocuklara sponsor olarak iftar verdirdiniz. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah." diye konuştu.

Hayırseverlerin desteklerini her zaman beklediklerin belirten Ataş, son olarak şunları kaydetti:

"Daha birkaç gün Nijerya'da olacağız. İftar programlarımız devam edecek. Destek olmak isteyen hayırseverlerimiz 'biz de Nijerya'da iftar vermek istiyoruz' diyorsanız avrupayetimeli.com sitemizden veya cep telefonlarımızdan bizlere istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Allah-u Teâlâ hayırlarınızı kabul etsin. Ramazan'ı şerifleriniz mübarek olsun." (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)