​İşgalci siyonistlerin Filistin'e karşı bir savaş başlattığını belirten Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Konferans Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hişam Ebu Mahfuz, 71 yıl önce başlatılan saldırıların dizisinin tamamlandığını söyledi.

Topraklarından uzakta yaşayan Filistinliler, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) ve Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Konferans Derneğinin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde buluştu. İftar programında konuşan Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Konferans Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mühendis Hişam Ebu Mahfuz, siyonist işgalcilerin 71 yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekti.

Esenler Kültür Merkezinde düzenlenen iftara çok sayıda Filistinli kanaat önderi ve siyasi hareket yetkilileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yapılan konuşmalarda siyonistlerin Gazze’ye mübarek Ramazan ayında dahi saldırı yapmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

İftar davetine icabet eden konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Konferans Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mühendis Hişam Ebu Mahfuz, siyonistlerin 71 yıldır başlattığı saldırı dizisini tamamladığını söyledi.

Ebu Mahfuz, “Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla, işgalci siyonist güçler abluka altındaki Gazze şeridindeki halkımıza karşı bir savaş başlattı. Bu dönemde 30 şehid yüzlerce yaralanma vakası gerçekleşirken çok sayıda konut da yıkıldı. Siyonist işgalin halkımıza karşı tekrarlanan bu saldırılarda, çocuk, kadın ve yaşlıların katili olduğunu teyid ediyor. Halkımıza karşı olan devamlı düşmanlığıyla 1948 yılından bu yana 71 yıldır topraklarımızı işgal ederek başlattığı saldırı dizsini tamamlıyor. Bu saldırı ve suçlar Türkiye başta olmak üzere Filistin halkını destekleyen devletler hariç, uluslararası bir sessizlik ile Amerika ve Batı desteği altında hesapsızca yapmaktadır. Filistin halkı bundan birkaç gün önce Filistin’in işgali ve Filistin halkının dünyanın dört bir yanında evsiz kalması ile sonuçlanan NEKBE gününün 71’inci yıl dönümünü andı. Bugün yaklaşık 7 milyon Filistinli dünyanın farklı yerlerinde mülteci olarak hayatlarını sürdürüyorlar. Filistinliler çektikleri sıkıntılara rağmen şehirlerine geri dönme haklarına ve vatanlarına olan bağlılıklarını yinelemektedirler. Filistinliler NEKBE’nin 71’inci yılında da Amerika'nın Kudüs hakkındaki kararlarını ve yüzyılın anlaşmasını reddetmektedir.” dedi.

Programda bir konuşma yapan FİDDER Başkanı Muhammed Mişiniş ise, Gazze şeridinde bulunan Filistinlilerin büyük zorluklarla mücadele etiklerini söyledi.

Mişiniş, “Gazze kuşatma altında ve Gazzeliler yaşam mücadelesi veriyorlar. Buna rağmen direnişten taviz vermiyorlar. Halkımız tek vücut halinde bütün zorlukların üstesinden gelmek için azimle mücadele etmeye devam ediyor. Onların bu kararlılıklarında sizi de payınız var. Eğer buradaki destekler olmazsa oradaki kardeşlerimiz kendilerini yanız hissedecekler. Sizin buradaki destekleriniz ve Filistin halkı ile olan birlikteliğiniz onları ayakta tutuyor. ” diye konuştu.

ABD’nin Filistin üzerinden yürüttüğü projelere de değinen Mişiniş, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz Filistin üzerinden yüzyılın anlaşması adıyla bir proje yürütülüyor. Bu projeye verilen en güzel cevap yine Türkiye'den gelmektedir. Türkiye'nin takındığı tavır ve sürekli Filistin'in yanında durması en güzel cevaptır. Bu cevap aklını yitirmiş olan Trump ve avanelerine verilebilecek en güzel cevaptır.” (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol-İLKHA)