Haber Merkezi
Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK merkez ve ilçe yurtlarında kalan öğrenci ve personel Ramazan Bayramı öncesinde “Gönül Bağı” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi dağıttı.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve ilçelerde bulunan KYK Kız ile Erkek öğrenci yurtlarında çalışan personel ve öğrenciler tarafından “Gönül Bağı” projesi kapsamında Ramazan Bayramı öncesi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Yurt İşletme Şube Müdürü, Merkez Kız ve Erkek Öğrenci Yurt Müdürleri ve öğrenciler ile birlikte toplanan erzak kolileri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
Hacıbekir Mahallesi’nde düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Bu mübarek ayda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak yurt personellerimiz ve farklı illerden gelip ilimizde okuyan ve yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz tarafından toplanan erzak kolilerini çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Yardım Kampanyası Projesinin yurt personeli ve öğrencilerin kendi imkânlarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan İnanç, "Öncelikle yardım yapılacak aileler önceden araştırıldı. Belirlenen ailelere öğrencilerimizi temsilen 5 öğrenciyle gidildi. Bugün ise proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimizi şube müdürü, yurt müdürleri ve öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret edip hediyelerini sunduklarını ifade eden il müdürü İnanç; her vatandaşımızın Ramazan Ayı’nın huzur içinde geçirmesi ve akabinde Bayram sevincini yaşaması yüce, Allah’tan temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya 2.sınıf öğrencisi Zeynep Gürbüz’de bu tür projelere destek verdiğini belirterek, "Bu projeyi yurt müdürümüzden duydum. Temelinde yardımlaşma ve dayanışma olan bir proje olduğu için destek olmak istedim. İnsanların mutlu olduğunu görmek, beni iyi hissettiriyor. Onun için de sosyal sorumluluk projelerine elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde başta, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere, yurt müdürlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." Şeklinde konuştu.