Hamas, "İbrahim Ebu Süreyya'nın katledilmesi suçu sabit ve belgelidir. İşgalcinin suçları zaman aşımı ile düşmez." açıklaması yaptı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusundaki askeri savcılık adı verilen yargı organının Filistinli engelli şehid İbrahim Ebu Sureyya'nın katledilmesiyle ilgili soruşturma dosyasını kapatmasına tepki göstererek bunun işgalin yalan ve çarpıtma siyasetinin yeni bir örneği olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, işgal yargısının esasta uluslararası soruşturma komitelerinden kaçmak için bu dosyaları açtığı ve sonra da yalan ve çarpıtmaya dayanan iddialarla kendi kendilerini temize çıkardıkları dile getirildi.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeye yer verdi: "İbrahim Ebu Süreyya'nın öldürülmesi suçu sabit ve belgelidir. Benzer şekilde Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne katılan barışçıl göstericilerin kasten katledilmesinin sürekli devam etmesi suçlarının sabit olduğu gibi. Bu saldırılarda kadınların, basın mensuplarının ve sağlık görevlilerinin yanı sıra onlarca çocuk kasten öldürülmüştür."

Hazım Kasım uluslararası organlara işgal rejiminin cinayetlerini soruşturma çağrısında bulunarak bu rejimin Filistin halkı aleyhine işlediği suçların zaman aşımı ile düşmeyeceğini vurguladı.

2008'de gerçekleştirilen bir hava saldırısında bacaklarını kaybeden engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkûm İbrahim Ebu Süreyya 15 Aralık 2017'de Gazze'nin doğusunda bir gösteriye katılması esnasında işgal askerlerinin başına gerçek mermi atmaları sonucu şehit olmuştu. Ancak işgal yönetiminin askeri yargısı, onun doğrudan işgal askerleri tarafından öldürüldüğüne dair bir delil bulanamadığı gerekçesiyle şehid edilmesiyle ilgili soruşturma dosyasının kapatılmasına hükmetti. (İLKHA)