Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 77 kişi katledildi.

Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Son saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 77 kişi katledildi.

Yemen Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi koalisyonunun başkent Sana’ya düzenlediği saldırı sonucu katledilenlerin sayısının 77’ye ulaştığı belirtildi. Saldırılarda 6 kişiden oluşan bir ailenin tüm fertlerinin katledildiği aktarıldı.

Yemen İnsan Hakları Ofisi Müdürü, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bombalanan evin sahibi felçli ve tekerlekli sandelyeye bağlı bir aşçıydı. Enkazın altında, eşi ve çocukları ile birlikte ölü bulundu.” İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yusuf el Hadiri ise koalisyon saldırılarında enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

El Hadiri, yaralananların 27'sinin çocuk, 17'sinin ise kadın olmak üzere toplamda 71 kişi olduğunu da açıkladı.

Suudi koalisyon güçlerinin Yemen’de sivilleri hedef alması ilk değil. 2015’ten beri Yemen’e başlattıkları saldırılarda şimdiye kadar on binlerce sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda Yemen’in altyapısı da yüzde 80 oranında kullanılamaz hale geldi. (İLKHA)