Yerli otomobil projesinin ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Cumhurbaşkanımızın destekleriyle projemiz tüm hızıyla ilerliyor, ülkemize verdiğimiz sözü tutma konusunda kararlıyız." dedi.

Mart ayında sosyal medya üzerinden yapılan bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “5 önemli firma imzaladı. Başlayın o zaman. Ya başlayacaksınız, ya başlayacaksınız. Başlamadığınız takdirde hesaplaşacağız. Bundan sonraki süreç böyle.” çıkışı yaptığı yerli otomobil projesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Projenin ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından projeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapıldığını açıkladı.

Görüşmeye ilişkin bir fotoğrafı da yayınlayan Hisarcıklıoğlu, "Otomobili projemizde gelinen son noktayı arz ettik. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle projemiz tüm hızıyla ilerliyor, ülkemize verdiğimiz sözü tutma konusunda kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Görüşmeye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanı Özel kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı. (İLKHA)