Kasım KEKLİK/Vanolay

Farklı ülkelerde çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan 150 civarında mülteciye Van Umut Kervanı Derneği sahip çıktı.

Farklı ülkelerde çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan 150 civarında mülteci Van şehir otogarında çaresizce beklemeye devam ediyorlar. Van Umut Kervanı Derneği tespit ettikleri 150 civarında mülteciye hayırseverlerinde yardımları ile iftar vermeye devam ediyor.

Van Umut Kervanı Derneği Sabri Yıldırım; “Van Umut Kervanı olarak yaklaşık beş gündür bu ailelerimizi tespit ettik. Bu mülteciler çeşitli nedenlerden dolayı İlimize sığındılar. Dört gündür biz bu kardeşlerimize iftar veriyoruz. Ramazan boyunca iftarlarımız devam edecektir. Katkıda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizimle irtibata geçebilirler. Yaklaşık olarak 150 civarında mülteci bulunmaktadır burada. Bu insanlar göç idaresine başvurup izin belgesi almışlar. Bunlar İstanbul batı tarafına gitmek istiyorlar. Tabi bu izin belgelerinin de belli bir süresi vardır. Bu izin süresince de burada çaresizce bekliyorlar. Yerde yatıp kalkıyorlar. Yatak ve barınca ihtiyaçları vardır. Biz umut kervanı olarak hayırseverlerinde yardımları ile bu kardeşlerimize dört gündür iftar vermekteyiz. Buradan hayırsever vatandaşlara da seslenmek istiyorum. Van’ımıza sığınan bu kardeşlerimize el uzatalım. Bu mağduriyetlerini hep birlikte çözelim. Bu kardeşlerimizin yatma yeri yok kıyafetleri yok barınacak bir yerleri yok. İzin belgeleri olmalarına rağmen batıya gidecek yol paraları dahi yok. Hayırsever vatandaşlarımızın elinden ne gelirse yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Gerekirse barınma yeri olsun giyecek veya iftarlarını açacak yemek temin etmelerini istiyoruz. Hayırseverlerden destek bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.