ABD yönetimi, "yolcuların emniyetini ve güvenliğini" gerekçe göstererek, Venezuela ile tüm ticari ve kargo uçuşlarını askıya aldı.

ABD ile Venezuela arasında yaşanan siyasi gerilim giderek tırmanırken ABD Ulaştırma Bakanlığı, Venezuela'ya yapılacak olan tüm ticari ve kargo uçuşlarının askıya alınmasına karar verdi.

ABD Ulaştırma Bakanı, "Kamu çıkarlarının, ABD ve Venezuela arasındaki hava ulaşımının derhal askıya alınmasını gerektirdiğini kabul ediyorum. Bu yüzden ABD ve yabancı hava yolu şirketlerinin, Venezuela havalimanlarına veya havalimanlarından yolcu taşıma yetkilerini askıya alıyorum." dedi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada ise Venezuela'daki durumun yolcuların, uçuş ekibinin ve mürettebatının emniyeti ve güvenliğini tehdit ettiği belirtilerek, ABD ve Venezuela arasındaki tüm ticari ve kargo uçuşlarının askıya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Yılbaşından bu yana siyasi kriz içinde bulunan Venezuela'da muhalefetin 30 Nisan'da yaptığı askeri darbe girişimi başarısız olmuştu. (İLKHA)