HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı, Filistin'in işgalinin yıl dönümü olan Nekbe'den günümüze İslam ümmetinin rahat yüzü görmediğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı, Filistinlilerin Nekbe diye adlandırdığı "Büyük Felaket"in 71’inci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Nekbe’nin beraberinde dinmeyen acılar getirdiği ifade edilen mesajda, "Acı, talan, işgal, katliam, muhacerat ve yağmanın adı olan Nekbe’nin (Büyük Felaket) üzerinden 71 yıl geçti. Bir halkın kendi öz vatanında katliamlara uğraması, topyekûn sürgün ve zorunlu göçe tabi tutulmaları ve bunun ardından ihanet, bölünmüşlük ve tefrikayla adım adım gelen felaket... 71 yıl önce bugün 15 Mayıs 1948`te Filistin topraklarında siyonist devlet ilan edildi. Bu acı gün, Filistin ve ümmet nezdinde ‘Felaket Günü’ olarak kabul edildi." denildi.

"O gün bugündür İslam ümmeti rahat yüzü görmedi"

Mesajda şunlar kaydedildi:

"Nekbe, Nekbe olarak kalmadı. Beraberinde başka felaketleri de getirdi. Filistin toprakları adım adım işgale uğradı. Kudüs elimizden gitti. Kudüs elden gidince birlik ve beraberliğimiz dağıldı, Ümmet olarak topyekûn acı ve yenilgiyle karşı karşıya kaldık. O gün bugündür İslam ümmeti rahat yüzü görmedi.

71 yıl önce Nekbe'yi ümmete yaşatan güçler ümmetin içerisinde olduğu bölünmüşlük ve ihtilafı bir fırsat olarak gördüler. 'Yüzyılın Antlaşması' adı altında daha büyük felaketleri ümmete yaşatmanın uğraşındalar. Siyonizm ve en büyük destekçisi Amerika; bazı İslam ülkelerinin gaflet ve hıyanet içerindeki yöneticileri üzerinden şeytanî planlarını adım adım yürürlüğe koymaktalar."

"Kudüs, Filistin ve İslam toprakları sahipsiz değildir"

Direnişin işgal bitinceye kadar süreceğine dikkat çekilen mesajda, "Ancak şunu ifade etmek isteriz ki; Kudüs, Filistin ve İslam toprakları sahipsiz değildir ki, Trump ve siyonistler bir oldubittiyle oraları heder etmeye devam etsinler. Toprak sahipleri, orada yaşayan Müslümanlar ve bütün ümmet ne Nekbe’yi ne Kudüs’ün siyonizmin başkenti olmasını ve ne de ‘Yüzyılın Antlaşması’nı asla kabul etmediler ve etmeyecekler. Direniş, işgal sona erinceye kadar sürecek. Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın işgalden kurtarılması, özgürlüğüne kavuşturulması özelde Filistinlilerin, genelde ise tüm ümmetin boynunun borcudur." denildi.

HÜDA PAR'ın, bu ihanet, işgal ve talanı asla kabul etmeyeceklerinin altı çizilen mesajda, "Kudüs’ün ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşması için Filistinli kardeşlerimiz ve Ümmetle yardımlaşmaya ve diyalog içerisinde olmaya devam edeceğiz." vurgusunda bulunuldu.

Mesajda, "Başta Türkiye olmak üzere duyarlı tüm ülkeleri ile uluslararası bütün kurum ve kuruluşları, bu hukuksuzluk ve işgal karşısında durmaya, daha fazla inisiyatif ve çaba içerisinde olmaya davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)