İstanbul'da, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85 TL'den 40 TL'ye indirilmesi kararı kabul İBB Meclisi'nde kabul edildi. Ayrıca, kentte 19 Mayıs pazar günü toplu ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde yaptığı toplantıda toplu ulaşıma yönelik kararlar aldı.

Alınan kararlara göre, öğrenci aylık mavi kart ücretin 85 TL'den 40 TL'ye indirildi, 19 Mayıs pazar gününde toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Kentteki toplu ulaşım hizmetinin Ramazan Bayramı süresince ücretsiz verilmesi de oy birliğiyle onaylandı. Buna göre, Ramazan Bayramı süresince 4 Haziran 06.00'dan, 6 Haziran 24.00'e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Ramazan Bayramı'nda ulaşım ücretsiz

Belirtilen tarihler arasında vatandaşlar, İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul'daki toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu. 19 Mayıs'ta ise indirim uygulaması yapılmıyordu. (İLKHA)