TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'deki saldırı girişimine ilişkin savcılık soruşturmasının devam ettiğini, güvenlik sistemlerinin ise iyi olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'deki saldırı girişimine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Savcılığın olaya el koyduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü belirten Şentop, "Meclisimizde güvenlikle ilgili gerçekten iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Saldırganların Meclis'e girdiklerin andan itibaren kendileriyle ilgili bilgilerin ilgili birimler tarafından öğrenildiğini aktaran Şentop, "Meclisimiz milletimizin en fazla ziyaret ettiği yerdir. 30 binin üzerinde kişi giriş yapıyor Meclis'imize. Güvenlik anlamında bilgileri de anında tespitine imkan veren bir sistem var. Giriş çıkışlar da kontrol altında. Gerekli toplantılar ve incelemeler yapılıyor." dedi.

İçeriye giriş yapan 2 şahıstan birinin arandığını hatırlatan Şentop, "Erkek olan şahısla ilgili bir arama yok. Kadın kişi hakkında ise örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama kararı var. Giren kişi hakkında terör örgütüyle ilgili bir istihbari bilgi var ama bir mahkeme kararı yok." bilgilerini paylaştı.

Özellikle danışmanların daha dikkatli olmasını öneren Şentop, Meclis'in güvenliğinin söz konusu olduğunu ve alınan güvenlik tedbirlerinin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)