YSK Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Sandık seçmen listeleriyle ilgili yaşanan tartışmalara değine Güven, İstanbul'da yapılacak seçimin yeni bir seçim olmadığını, bir yenileme seçimi olduğunu vurguladı.

Sandık seçmen listelerinin aynısını bu seçimde de kullanacaklarını aktaran Güven, listelerde herhangi bir güncelleme yapılmayacağını, askıya da çıkmayacağını ifade ederek, "31 Mart'ta oy kullanma hakkına sahip kim varsa 23 Haziran İstanbul yenileme seçiminde de aynı şahıslar oy kullanma hakkına sahip olacaklar." diye konuştu.

Güven, vatandaşların da "ysk.gov.tr" sitesine girerek seçim bilgilerini öğrenebileceklerini belirterek bu seçimde sadece sandık kurullarını değişeceğini söyledi.

Güven, şunları söyledi: "Seçmen listelerine herhangi bir ekleme ve çıkarma olmayacak ancak 298 sayılı yasanın 7 ve 8. maddeleri gereğince oy kullanma hakkına sahip olmayan kısıtlı seçmenlerle ilgili beş gün önce, 18 Haziran'da aynı listelerde herhangi bir değişiklik olmadan yanına 'oy kullanamaz' şerhi düşülecek. Çünkü aynı listelerle gidilecek. Listelerdeki seçmen sayılarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Onlar silinmeyecek, sistem karşılarına 'oy kullanamaz' şerhini düşecek."

Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararı üzerinde çalışıldığını ve çalışma bittiğini paylaşılacağını dile getirdi. (İLKHA)