Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, siyonistlerin on gün önce Gazze'ye yönelik gerçekleştirdikleri saldırının ardından ateşkes istediklerini söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgalcilerin on gün önce Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırıda ateşkes isteyen tarafın işgal yönetimi olduğunu dile getirdi.

Heniyye, Filistin Yasama Meclisi'nde düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, "Saldırının başlangıcında israil aracılarla irtibata geçmeyi reddetti. Fakat Filistin direnişinin yoğun, güçlü ve farklı darbelerinden sonra ateşkesin zamanını belirleyen bizzat kendisi oldu." dedi.

Heniyye konuşmasında ABD'nin, onun bölgedeki politikasına karşı çıkan ümmetin bileşenlerinden herhangi birini vuracak girişimlerine kesinlikle karşı olacaklarını söyledi.

Filistin halkının dönüş hakkı, direniş ve ulusal birlik prensiplerine bağlı olduğunu belirten Heniyye, Nekbe'nin üzerinden 71 yıl geçmiş olsa da hakkını unutmayacağını, toprakları dışında yaşamaya mecbur edilmiş Filistinlilerin dördüncü nesillerinin de Filistin bayrağını taşıdıklarını ve topraklarına dönüş haklarının verilmesi taleplerini dile getirmek için sempozyumlar düzenlediklerini ifade etti.

İşgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi işlemlerinin de derhal durdurulması gerektiğini vurgulayan Heniyye, normalleşmeye karşı mücadele başlatılmasının ve işgalcilerle bütün ilişkilerin kesilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Heniyye, konuşmasında esirler konusuna da değinerek esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmaları için saha mücadelesinin devam ettiğini dile getirdi. (İLKHA)