Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi tarafından Hollanda’nın Den Hag kentinde "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı etkinlik düzenlendi.

Avrupa‘da "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Avrupa’nın birçok ülkesinden yüzlerce kilometreyi aşarak gelen gurbetçilerin, katıldığı gözlendi.

Sunuculuğunu Ercan Özoba’nın yaptığı programa konuşmacı olarak, Türkiye’den Rehber TV program yapımcısı ve eğitimci Yunus Emiroğlu ile İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek katıldı.

Den Hag Hicret Camii İmamı Mücahit Haksever tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda, ilahi ses sanatçılarından Bilal Güler tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Avrupa Vuslat İlahi Grubu ile Vahdet İlahi Grubu'nun yanı sıra, Bilal Güler’in seslendirdiği Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) konu alan ilahi ve ezgiler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Seslendirilen ilahilerin ardından devam eden programda ilk konuşmayı Yunus Emiroğlu yaptı.

"Eğer biz O’nun ahlakıyla ahlaklanabilirsek, kurtulabiliriz"

Türkiye’den selamlar getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Emiroğlu, “Yine bir Nisan ayında, kutsî bir iklimdeyiz.” dedi.

Ağırlıklı olarak Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ahlakı ve güvenilir yönü üzerinde duran Emiroğlu, “Eğer biz O’nun ahlakıyla ahlaklanabilirsek, kurtulabiliriz. Kur’an İslam’ın ruhu ise, Efendimiz de onun mücessem halidir.” şeklinde konuştu.

Emiroğlu konuşmasının sonunda izleyicilere, “Çocuklarımıza sahip çıkalım. İslam’ı ilk önce ailemizde hâkim kılalım. Eğer bir aile kurtulursa, bir mahalle kurtulur. Bir mahalle kurtulursa, bir şehir kurtulur ” tavsiyeleri ile konuşmasına son verdi.

Den Hag Hicret Camii Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler, özellikle tüm izleyiciler ve çocuklar tarafından ilgiyle dinlendi.

"Bugün insanlığın en büyük sorunu adaletsizlik"

Ardından İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek konuşmasını yapmak üzere mikrofonu aldı.

Avrupa’nın kalbinde Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zikretmenin, anlatmanın büyük bir şey olduğunu söyleyen Şimşek, konuşmasında Peygamber Efendimizin adalet anlayışına ağırlık verdi.

Bugün insanlığın en büyük sorununun adaletsizlik olduğunu belirten Şimşek, tüm Peygamberlerin Allah’ın tesis ettiği adaleti devam ettirmek için gönderildiklerini ifade etti.

Şimşek şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz, adalete o kadar önem vermiş ki kendine bile torpil geçmemiştir. Döneminde yaşanan bir hırsızlık olayından dolayı suçlu bulunan bir kadının ailesi, Hazreti Peygambere giderek onu kayırmasını teklif etmeleri üzerine Efendimiz; ‘Vallahi eğer kızım Fatıma bile hırsızlık yapacak olsa cezasını veririm.’ demiştir.”

Şimşek, “Rabbim hepimizi hak ve adalet üzerinde hareket etmeyi nasib etsin” duasıyla konuşmasını bitirdi.

Sanatçılar tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildikten sonra Rehber TV program yapımcısı ve eğitimci Yunus Emiroğlu tekrar mikrofona gelerek “Merhaba Yar” şiirini seslendirdi.

İslam’dan önceki cahiliye devrinde, güçlünün zayıf ve kimsesizleri ezdiği, zulmün, haksızlık ve adaletsizliğin had safhada olduğunu konu alan tiyatro gösteriminin ardından, ilahi sanatçılarının seslendirdiği coşkulu ezgilerle etkinlik sona erdi.

Etkinlik alanında Uluslararası yardım organizasyonları İHO EBRAR ile YETİM ELİ kuruluşlarının Afrika, Asya ve Türkiye'de yaptıkları yardımları konu alan resim sergisi ile düzenlenen yemek kermesi de katılımcılar tarafından ilgi gördü. (Abdurrahman Uğurlu- İLKHA)