Nisan ayının son haftasında Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı.

Nisan ayının son haftasında Bitlis’te kış manzarası yaşanıyor. Bahar mevsiminde etkili olan kar nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı.

Akşam saatlerinden itibaren kente aniden yoğun kar yağışı bastırdı. Kısa sürede kent beyaz gelinliğe büründü. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle adeta hayat durma noktasına geldi. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi buldu.

Araç sürücüleri ise 1 Nisan itibariyle kışlık lastiklerini değiştirerek, yazlık lastikleri taktılar. Zaman zaman etkili olan yağmur, bugün karla karışık olarak yağmaya başladı.

Kar yağışına zamansız ve tedbirsiz yakalanan yüzlerce TIR ve hafif ticari araçlar yollarda mahsur kaldı. Bitlis çevre yolunda ve deliklitaş mevkiinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yollarda mahsur kalan yüzlerce aracın kurtarılması için İl Özel İdare ve karayolları ekipleri seferber oldu.

Kent merkezinde birçok ana ve ara arterlerde ulaşım sağlanamıyor. Kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların ulaşıma açılması için belediye ekipleri çalışma başlattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle zirai don tehlikesi yaşanırken, çiçek açan meyve ağaçların zarar göreceği endişesi yaşanıyor. (Şükrü Tontaş, Ayetullah Tarhan-İLKHA)