Haber Merkezi
Van İl Müftülüğünce “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Münasebetiyle “Hafızlık Ve Kur’an-I Kerim-İ Güzel Okuma Yarışması” Yapıldı.
2019 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri Çerçevesinde, Erkek Ve Bayan Din Görevlileri Arasında Hafızlık Ve Kur’an-I Kerim-İ Güzel Okuma Yarışması İl Finali Müftülüğümüzde Düzenlendi.
Yarışma Neticesinde;Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışmasında; Çaldıran İlçesi Beydoğan Mh. Camii İmam-Hatibi Abdussamed Demirbilek,Erkek Din Görevlileri Kur’an- Kerim Güzel Okuma Yarışmasında;İpekyolu İlçesi Ulu Camii Müezzin-Kayyımı İsmail Akdoğan, Bayan Din Görevlileri Hafızlık Yarışmasında;Edremit İlçesi Seyid İbrahim Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Yıldırım,Bayan Din Görevlileri Kur’an- Kerim Güzel Okuma Yarışmasında;Muradiye İlçesi Karahan Mh. Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Kübra Aydoğdu İlimiz Birincileri Olarak Seçildiler.Yarışma Sonunda İl Müftüsü Vekili Sebahattin Kesti Ve İl Müftü Yardımcısı Vekili Sacit Emiri Ve Komisyon Üyelerince Yarışmacılara Çeşitli Hediyeler Takdim Edildikten Sonra Yarışma Sona Erdi. Yarışmada İl Birincisi Olan Görevliler Bölge Merkezlerinde İlimizi Temsil Edeceklerdir.