Sedat Karatay/Vanolay
Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Temsilciliği tarafından 21 Nisan Pazar günü saat 13:30 da kale miting alanında düzenlenecek olan “Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed s.a.v.” adlı etkinliğe Van halkının katılımını bekliyor.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörü Recep Karabulak etkinlik öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 14 yıldan bu yana bu etkinliklerin Türkiye geneli yapıldığını dile getiren Karabulak; “Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Temsilciliği olarak nasipse 21 nisan Pazar günü saat 13:30 da kale mitin alanında Peygamberi anlama ve sünneti yaşama etkinliğimiz olacaktır. Bu etkinlikler yaklaşık 14 yıldan beridir yapılmaktadır. Bu etkinlikte Allah nasip ederse Peygamber efendimiz ile ilgili konuşmaların olduğu bir etkinlik olacaktır. İlahiler ve mevlidi şerifte okunacaktır etkinliğimizde. Etkinliğimiz konuşmacılarımız ile ilahi sanatçılarımızın seslendireceği ezgiler ile dolu dolu geçecektir.” Dedi.
“MİSAFİRLERİMİZ PEYGAMBER İKLİMİNDE BİR NEBZEDE OLSA KENDİLERİNE YER BULACAKLARDIR”
Karabulak; “Genel olarak oraya gelen misafirlerimiz kardeşlerimiz peygamber ikliminde bir nebzede olsa kendilerine yer bulacaklardır. Buradaki gayemiz yıllardır dile getirdiğimiz gibi Allah resulünün sünnetini yaşama ismi üzerinde sünnetini yaşama dönük yaptığımız çalışmalar ve faaliyetlerdir. Bu konuda yapılan faaliyetlerin önemini bildiğimiz için bizde aşkla şevkle gayretle Pazar günü yapılacak olan etkinliğimizin çalışmalarını sürdürüyoruz. Şehrin çeşitli yerlerine yol brandaları astık. Binlerce afiş astık. Yine Peygamber efendimizin 40 Hadis-i Şerif adlı kitabını evlere dağıtarak vatandaşlarımızı etkinliğe davet ediyoruz. Nasipse son iki gün anons araçlarımız şehrin çeşitli yerlerinde insanlarımızı davet edecek. Radyo ve gazete reklamları verdik. Halkımızı bu konuda bilgilendirmek maksadıyla yaptık bu çalışmalarımızı. Bunların tamamını kısa bir süre içerisinde yaptık. Tabi çalışmalarımızda devam etmektedir. Rabbim bir kaza bela vermezse etkinliğimizi Pazar günü kale miting alanında gerçekleştireceğiz. Van halkına bir kez daha Peygamber efendimizin “Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed s.a.v” adlı etkinliğine tüm Van halkını kale miting alanına bekliyoruz. İnşallah bol bol salavat ve tekbirler getireceğimiz, nasihatler alacağımız bir nebzede olsa peygamber iklimini yaşatacağımız bir etkinlik olacaktır. Bütün ailemiz ile inşallah kale miting alanında olacağız. Pazar günü saat 13:30 da bütün kardeşlerimizi Ailece kale miting alanına bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.