Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah Burhan, sıkı yönetim kanunu ve sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını ve gösterilerde tutuklanan herkesin serbest bırakılacağını duyurdu.

Sudan Yeni Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah Burhan, yaptığı ilk açıklamada sıkı yönetim kanunu ve sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını ve Ömer El Beşir yönetimine karşı yapılan gösterilerde tutuklanan herkesin serbest bırakılacağını duyurdu.

Sudan'daki parti ve sivil toplım kuruluşlarını diyaloğa çağıran Burhan, Askeri Geçiş Konseyin en fazla iki yıllık bir geçiş döneminden sonra sivil bir yönetime devredileceğini vurguladı.

Burhan ayrıca Sudan'nın tüm bölgelerinde ateşkes ilan ettiklerini, yolsuzluk ve ölümlere neden olan herkesin yargılanacağı sözünü verdi.

Konseyin görevinin yasaları uygulamak ve iktidarın aktarılması için siyasi bir ortam yaratmak olduğuna işaret eden Burhan, "Çeşitli devlet kurumlarının yasalara göre yeniden yapılandırılması" konusunda çalışacakları sözünü de verdi.

Halkın ve özellikle gençlerin barışçıl gösterilerle devrimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Burhan, "Devrimin kazanımlarını korumak ve hayatın normale dönmesi için hep birlikte çalışmalıyız." diye seslendi. (Ahmet Karavil- İLKHA)