Filistin'de "Normalleşmeye Karşı Birlikte Cuması" adıyla düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde bir kişi şehid oldu 48 kişi de yaralandı.

Gazze'nin doğusunda Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen gösteriler çerçevesinde dün, "Normalleşmeye Karşı Birlikte Cuması" adıyla gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin saldırıda bulunması sonucu bir genç şehit olurken 48 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Cibaliya'nın doğusunda Meysere Musa Ebu Şeluf isminde 15 yaşında bir genç işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit olurken 48 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı. Gazze'nin doğusunda yaralananlar arasında bir ilk yardım görevlisinin de bulunduğu ifade edildi.

Gazze halkı dün, Arap dünyasındaki siyonist işgal yönetimiyle ilişkileri normalleştirme temayülüne tepki amacıyla "Normalleşmeye Karşı Birlikte Cuması" başlığıyla düzenlenecek gösterilere katılmak için ikindi vaktinden itibaren Gazze'nin doğusunda dönüş çadırlarına toplanmaya başladı.

Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Konseyi de gösterilere ilgi olması için katılım çağrısı yapmıştı. (İLKHA)