Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muhammed Nezzal, Siyonist işgalcilerin seçimlerinin sonuçlarının, siyasi çözüm için kendilerini bu sonuçlara bağımlı hale getirmiş olan Filistinli kesime atılmış yeni bir tokat olduğunu ifade etti.

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Nezzal, siyasi çözüm yürüyüşünün Netanyahu çetesinin bundan önceki son iktidar döneminde bir baygınlık merhalesine girdiğini, hiçbir çabanın ve girişimin onu ayıltmak için başarılı olamadığını, belirsiz bir süreye kadar da böyle devam edeceğini vurguladı.

Nezzal, "Netanyahu liderliğindeki sağ siyonist kesimin beşinci dönem için seçim zaferi elde etmesi, siyonist toplumun temayülünün aşırılık, şiddet ve ırkçılık yönünde olduğunun çok açık bir delilidir." dedi.

Nezzal, seçimlerin, siyonist politikasının 1948'de işgal edilmiş bölgede, Batı Yaka'da ve Kudüs'te salt "Yahudi devleti" kurulması ve sözünü ettiği Filistinli kesimin ümit bağladığı bağımsız Filistin devleti kurma hesabına da darbe vurma yönünde olduğunu ortaya çıkardığını dile getirdi.

Nezzal, ABD'nin de siyonist rejimin kurulduğundan beri ilk kez İsrail seçimlerinde yarışan siyasi taraflardan birine açıktan destek verdiğine dikkat çekti. (İLKHA)